Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Dünya genelinde ayrıca aşılama hızının yetersizliği keza de aşı karşıtlığı salgının uzamasına niçin olurken, Japonya'da bir müteahhitten tepki çeken adım geldi.

Bloomberg'in Shukan Bunshun dergisinden aktardığına tarafından, Tama Home adlı inşaat şirketinin patronu Shinya Tamaki, çalışanlara “corona virüsü aşılarına aleyhinde olduğunu ve aşı olmaları durumunda cezalandırılacaklarını” iletti.

Aşı olanların meslek yerine girişlerine müsade verilmeyeceğinin ve aidat alamayacaklarının söylendiği öne sürüldü.

42 yaşındaki Tamaki, aşı olanların 5 yıl içinde hayatlarını kaybedeceklerini öne sürdü. Şirketin iç e-postalarında da 5G telefonların tehlikelerinden bahsedildiği aktarıldı.

HİSSELER ÇAKILDI, ŞİRKET HABERİ YALANLADI

Haberlerin peşinde şirketin hisseleri yüzde 10 layık kaybetti. Bu kayıp, şirket hisselerinde son 3 yılda kaydedilen en sert düşüş oldu. Şirket hisselerindeki operasyon hacmi de bugün ortalamanın 13 kat üstünde oldu.

Topix endeksi yüzde 0,8 artarken, günün maksimum değer kaybeden şirketi de Tama Home oldu.

Şirket ise iddiaları reddetti ve aşılanmamaları konusunda işçiler üzerinde baskı yapmadıklarını ya da cezalandırma tehdidinde bulunmadıklarını duyurdu. Şirketin sosyal ağ hesapları üzerinden yapılan açıklamada “Aşı olma kararı, bireysel bir karardır” denildi.

JAPONYA’DA BÜTÜN AŞILI ORANI YÜZDE 22

Şirketin mevcut patronu Tamaki, koltuğu 2018 yılında babasından devralmıştı. Görevi almasından bu yanlamasına şirketin hisse değeri ikiye katlandı.

Japonya'da son dönemde aşılama hızlansa da ve iş yerlerinde aşılama kampanyaları yapılsa da nüfus içinde tam aşılı oranı sadece yüzde 22 düzeyinde.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/muteahhitten-asi-olan-iscilere-sok-tehdit-haberi-535826