Lafçı Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre Ankara Üniversitesi'nde 440 yazma yapıtın kayıp olduğunun ortaya çıkmasının ardından, bir skandal da Mimar Sinan Üniversitesi'nde yaşandı. Üniversitenin Fotoğraf ve Heykel Müzesi'nde kayıtlı olan, tarihi ve sanatsal kıymeti bulunan yapıtlardan 404'ünün kayıp, 42 yapıtın ise sahte olduğu tanımlandı. Sayıştay raporlarına göre Fotoğraf ve Heykel Müzesi'ne kayıtlı 12 bin 378 taşınır bulunuyor. Bunlardan 4 bin 24 tabloya dair hiçbir açıklama veya ayrıntı yer almıyor.

“Kayıp-Çalıntı ve sahte”

Fotoğraf ve Heykel Müzesi malzeme sicil raporuna göre kayıtlı fotoğraf ve tablolardan 404 adedi müzede yok. Bunlardan 42 tanesi için de “Kayıp-Çalıntı ve sahte” anekdotunun düşüldüğü belirtildi. Sayıştay yetkilileri kayıp yapıtların dışında başka yapıtların bulunup bulunmadığının incelenmesi için bir komite oluşturulmasını önerdi.

Sayıştay denetçileri ayrıca sisteme girilen bilgilerin aktüellenmesini istedi. 2018 senesinde de üniversite idaresini uyaran Sayıştay denetçileri, bir an evvel önlem alınmasını istemişti.

Kaynak: www.sacitaslan.com