Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Selçuk, yurttaşların çocuklara hasarlı içeriklerle alakalı şikâyetlerini bu program kapsamında kurulacak web sitesi ve WhatsApp İhbar Hattı’na iletebileceğini açıkladı.  Bakanlığın çalışmalarıyla alakalı sualleri cevaplayan Selçuk, şunları söyledi:

‘Kitaba yasak yok’

“Biz hiçbir kitabı menetmiyoruz ya da bir kitaba sansür uygulamıyoruz. Muzır ve yakışıksız içerik taşıdığına karar verilen kitaplar, heyetin kararının ardından ‘ufaklara hasarlıdır’ ibaresiyle içi görülmeyen poşet içinde, teşhiri ya da reklamı yapılmayacak biçimde yalnızca 18 yaştan büyüklere satılabiliyor. Başka Bir Deyişle menetme veya sansürleme değil, aileler için içerikle alakalı bir ihtarda bulunmuş oluyoruz.

Bakanlık olarak Muzır İçerikle Çaba MİM Programı’nı başlatıyoruz. Bu kapsamda Ufakları Muzır Neşriyattan Koruma Heyeti’nu daha formal, müracaatların yapılabildiği, web sitesi ve WhatsApp İhbar Hattı olan bir yapıya kavuşturacağız. Yurttaşlarımız çocuklar için hasarlı içeriklerle alakalı heyete doğrudan şikayetlerini iletebilecek.” dedi.

Vakitsiz nafaka ile alakalı çalışmalara ait bir sual üzerine de Selçuk, “Nafaka mevzusunda takdir yetkisinin dominantta olması, nafaka müddetinin de asgari 2 ya da 3 sene olması tartışılabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com