Lafçı yazarı Necati Doğru, Rakamsal Loto çekilişini yapmak için seçilen şöhretli ad Seda Sayan'ın çekilişi "Haydi bismillah" diyerek yaptığına dikkati çekti.

Doğru, Rakamsal Loto çekilişini yapmak için seçilen Seda Sayan'ın çekilişi, "Haydi bismillah" diyerek yaptığını söyledi. "Rakamsal Loto'da bugüne kadar çekilişler yapılırken şöhretli hanımlar 'namsınız sarih olsun ya da namsınız bol olsun' cinsi tümceler kullanırlardı" diyen Doğru, "Rakamsal Loto, 'Bismillah' taklitçiliğine geçti" dedi.

Necati Doğru'nun Lafçı Gazetesi'ndeki yazısından alakalı kısım şöyle:

Rakamsal Loto'da bugüne kadar çekilişler yapılırken şöhretli hanımlar “Namsınız sarih olsun ya da namsınız bol olsun” cinsi tümceler kullanırlardı. Bu defa Rakamsal Loto çekilişini yapmak için uyuşma yapılan şöhretli ad Seda Sayan, çekilişi “Haydi Bismillah” diye yaptı. Rakamsal Loto, “Bismillah” taklitçiliğine geçti.

Reelinde İslam dini, bir cins kumarı çağrıştıran kısmet oyunlarını “insan nefsini ve parasızdan kazanma hırsını azdırdığı için” doğru bulmuyor. Rakamsal Loto, Ulusal Piyango'nun en alaka gören oyunuydu ve Devletin elindeydi. Ulusal Piyango evvel Varlık Fonu'na devredildi. Varlık Fonu, Sayıştay teftişinde ve İhale Kanunu kapsamında değil. Böylece rakamsal Loto Demirören-SİSAL Grubu'na özelleştirme yoluyla basitçe satıldı.

Demirören Grubu, Rakamsal Loto'yu devletin elinden alınca adı “Deli Rakamsal Loto” yapıldı ve sistem değiştirmesine de izin verildi. 1.5 TL olan sütun maliyeti de yüzde 100 zamla 3 TL yapıldı. Devletin elindeyken 49 sayı arasından 6 sayı öğrenmek gerekirken, özele geçince 90 sayı arasından 6 öğrenmek gerekti.

Böylece haftalar süresince öğrenen çıkmıyor, daha öncekinden 8 hafta öğrenen çıkmayıp biriken para 8 defa devredilirken şimdi 28 defa öğrenen çıkmıyor ve firmanın kasasında biriken para artıyor. Rakamsal Loto devletin elindeyken devlet bu sistem farklılığını niye kendi yapmadı da özele satınca yapılmasına için verdi? Bu suali asla unutma!

NECATİ DOĞRU'NUN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...

Kaynak: www.sacitaslan.com