Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix’ten yapılan açıklamaya tarafından, 2023 yılının başından itibaren hesap ya da parola paylaşımı tarih olacak. Hesap paylaşımı yapan kişilerden, içerikleri izlemeye devam edebilmeleri için sıradan üyelik ücretlerinden daha düşük de olsa ek aidat istenecek. Bunun için bundan böyle “daha alçak hesap” veya “ekstra üye” seçeneklerinin devreye sokulacağı belirtiliyor.

Benzer Netflix hesabında oturum açmış cihazların aynı evden kullanılıp kullanılmadığı, cihazların IP adresi, aygıt kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgiler kullanılarak saptama edileceği açıklama edildi.

Netflix’in açıklaması şu şekilde:

Hesap paylaşımından para için iyi düşünülmüş bir yaklaşma geliştirdik ve bunu 2023’ün başlarından itibaren daha geniş bir alana yaymaya başlayacağız.

Hesap paylaşanlara, Netflix profillerini kendi hesaplarına transfer ve paylaşanlara aileleri veya arkadaşları için ödeme gerçekleştirmek istiyorlarsa cihazlarını daha basit yönetme ve alt hesaplar (“ekstra üye”) oluşturma için ihtimal sunacağız.

Daha düşük fiyatlı reklam destekli planımızın olduğu ülkelerde, hesap paylaşanlar için profil transfer seçeneğinin özellikle popüler olmasını bekliyoruz.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/netflixte-sifre-paylasma-donemi-bitiyor-tarih-belli-oldu.html