Netflix’te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisinin ismi bile bir tepkinin eseri gibi!

TelevizyonGazetesi.com / Ayrıntısıyla Uğraşma – Netflix’te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisi son dönemde öyle çok konuşuluyor oysa, dünyanın birçok ülkesinden izleyenleri fazlasıyla etkileyen bir proje olduğunu görebilirsiniz. Sosyal medyada Zeytin Ağacı dizisini izleyen ve bu hikayede anlatılan dostluğu kendi hayatları ile özdeşleştiren çoğu izleyici var.

İnsanın dostları ile ayakta kalabileceğinin daha aşağı mesajını de veren dizinin ismi başlangıçta Another Self olarak tasvir edilmişti. Çoğu kişi de diziyi Another Self olarak biliyordu. Fakat, Netflix’te yayınlandığında Zeytin Ağacı ismi de çok beğenildi. Bunun altında yatan niçin ise zeytin ağaçlarına karşın olarak son yıllarda Türkiye’de yaşanan değersizleştirme politikasına çıkıyor.

300 yıldan artı zaman yaşayabilen ve bir takım ağaçların bin yaşında olduğu aşina zeytin ağaçları Akdeniz coğrafyasının en manâlı bereketlerinden birisi olarak biliniyor. Türkiye’de de birçok bölgede yetişen zeytin ağaçlarının maden faaliyetleri nedeniyle hasar görmesine yol açan kanunlar nedeniyle de toplumda bir farkındalık oluşmuş durumda.

Zeytin ağaçlarını gözetmek gerekliliğinin bilincinde olan vatandaşların isyanlarının Netflix’te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisinin ismiyle daha da bir anlam kazandığını söyleyebiliriz.

Dizinin dünyanın çoğu ülkesinde yayınlanması ve büyük bir gündem yaratmasının yanı sıra, zeytin ağacı ile dostluk ve arkadaşlığın öneminin de özdeşleştirilmesi de dizinin alt mesajlarından birisi.

Netflix'te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisinin ismi bile bir tepkinin eseri gibi! 1

Uzun vakit Another Self olarak tanımlama edilen dizinin isminin Zeytin Ağacı olarak değiştirilmesinin aşağıda, vatandaşların zeytin ağaçlarına yönelik olarak son yıllarda yaşanan sorunlara gösterdiği tepkinin de yansıması olabilir.

Her ne şeklide düşünülmüş olursa olsun, Zeytin Ağacı dizisi ile birlikte dünyanın gözü bir defa daha Türk dizi sektörüne döndü. Fazla manalı bir hikaye ve çok anlamlı bir isim ile bu dizinin Türkiye’deki siyasi ortama bir mesaj vermeye çabasını da gündeme getirdiğini söylemek gerekiyor.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/netflixte-yayinlanan-zeytin-agaci-dizisinin-ismi-bile-bir-tepkinin-eseri-gibi/1332146