OLAĞANÜSTÜ SERÜVEN

Netflix'in macera, olağanüstü ve dram türündeki Danimarka yapımı Equinox, mucizevi olayların işlendiği gizemli bir gerilim dizisi. Equinox öncelikle Dark dizisini anımsatsa da, izleyiciyi bir anda Stephen King romanlarındaki gibi paranormal olaylar gerçekleşen bir kasabaya götürüyor. Equinox dizisi; esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan bir grup mektep öğrencisi ve arasında ablasınında bulunduğu korkunç vizyonlar görebilen bir kıza odaklanıyor. Dizi gizem ve gerilim dolu olmasının yanı sıra; İskandinav ve Germen Mitoloji'lerindeki yaratılış mitleri, pagan öğeleri, Anadolu'daki asıl Tanrıça kültleri ve hem tüyler ürpertici halüsinasyonlara maruz kalan karakterleri işliyor. Netflix dizisi Equinox, Amerikalı yönetmen Ari Aster'in 2019 yapımı Ritüel (Midsommar) adlı korku-gerilim filmini andırıyor.

DİZİNİN KONUSU

Genç kız Astrid, ablası Ida ve sınıf arkadaşlarının esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasından sonra büyük bir travma yaşar ve dehşet vizyonlar görmeye başlar. Aradan geçen yirmi yılın ardından Astrid, olaydan kurtulan şahısların izini sürerek ablasını aramaya başlar. Ama bu arayış onu olağanüstü ve gerilim dolu bir yolculuğa çıkartacaktır.

Tea Lindeburg'un yaratıcısı olduğu dizinin oyuncuları aralarında; Danica Curcic, Karoline Hamm, Viola Martinsen, Lars Brygmann, Hanne Hedelund ve Fanny Bornedal yer alıyor.

EKİNOKSUN KIZLARI

Ablasını bulmak için transa geçen Astrid karakteri, kabuslar diyarında yol alırken gerçeklik ve düş dünyası aralarında sıkıştığı ve bu iki dünyanın birbirine karıştığı aktarılıyor. Astrid, ablasına kavuşmadan önce Henrik karakterinin gözlerinde bir kuş görüyor. Latin edebiyatının en büyük üç şairinden birisi olarak kabul edilen Publius Ovidius Naso (Ovide), Dönüşümler (The Metamorphoses) adlı eserinde Yunan mitolojisindeki Düşler Tanrısı olarak anılan Morpheus’u işler. Ovidius, Morpheus'u kitabında kanatları olan bir Tanrı olarak anlatır. Dizide görülen kuşun, gerçekte bir metafor olduğunu somut ve ruhsal dünya arasında bir tahvil oluşturduğunu görüyoruz. Ayrıca gizemli bir şekilde kaybolan öğrenciler, William Shakespeare'in Hamlet eserindeki hiçbir yolcunun geri dönmediği "Keşfedilmemiş Ülke"sini anımsatıyor. Netflix'in Equinox dizisi; olağanüstü, gerilim ve gizem severlerin beğeneceği bir yapım.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/netflixten-fantastik-bir-gerilim-equinox-yazisi-527598