UZAY KUVVETLERİ



Netflix platformunda yayına giren dizi Uzay Kuvvetleri (Space Force) komedi ve maceranın bir arada olduğu eğlenceli bir üretim. Başrolünde Altın Küre Ödüllü oyuncu Steve Carell ve tezgâhtar rolde iki kere Oscar'a aday olan usta oyuncu John Malkovich yer alıyor. Taşlama doymuş bu absürt komedi dizisinde; ABD başkanının emri üzerine "Ay'a Postal Akın Etmek(!)" harekatı başlatılır. Uzay Kuvvetlerini kurmakla görevli bir grup insanın başına ise General Mark R. Naird (Steve Carrell) getirilir. Dr. Adrian Mallory (John Malkovich) ise ona yardım etmek amacıyla görevlendirilen bilim adamıdır. General Neird, bir yandan muhalif ülkelerden önce uzayda üstünlük sağlamak isteyen ABD başkanının emirlerini yerine getirmeye çalışırken, bir de en büyük rakibi Hava Kuvvetleri Komutanı (Noah Emmerich) ile mücadele etmekte ve buluğ çağı çağındaki genç kızı Erin (Diana Silvers) ile ilgilenmeye çalışmaktadır. Bilim kurgu ve serüven türündeki dizi, absürt komediden hoşlananların beğenerek izleyeceği bir üretim.

DİZİNİN KONUSU

ABD ordusunun kurulan yeni birimi Space Force'ta görevli uyduları saldırıdan gözetmek ve uzaya ilişki çeşitli görevleri yürütmektir. Bu birimin başına ise General Mark R. Naird ve bilim adamı Dr. Adrian Mallory getirilmiştir. General ve birimi bir yanlamasına yeni görevlerinde ne yapmaları gerektiğini çözmeye çalışırken, öteki yandan uzayda avantaj sağlamaya çalışan karşı taraf ülkelere aleyhinde mücadele etmektedir.

Steve Carell ve Greg Daniels'in yaratıcısı olduğu dizinin oyuncuları arasında; Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Jimmy O. Yang ve Lisa Kudrow yer alıyor.

SEVGİNİN GÜCÜ

Steve Carrell'ın canlandırdığı General Neird, yeni uzay birimi Space Force'ta bahşedilen emirleri uygulamaya çabalarken bir yana da aile babası görevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Erginlik çağındaki kızı Erin, şiddet bir dönemden geçerken babası her an yanına olamaz ve bu Erin açısından problem yaratır. Baba kız her ne kadar kuşak çatışması yaşasalar da aralarındaki sevgi bağının gücü doğru bu çatışmanın üstesinden gelirler. Dizide tartı verilen mesaj da tamamen bu. Her zorluğun üstesinden sevgiyi kullanarak gelebilineceğinin altı çiziliyor. 2. sezon onayını alan Netflix yapımı Space Force, serüven ve absürt komedi severlerin beğenerek izleyeceği bir üretim.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

Kaynak: www.sacitaslan.com