Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar şirket yaptığı açıklamada, Mike Verdu’nun Netflix’e oyun geliştirme başkan yardımcısı olarak katılacağını ve operasyon direktörü Greg Peters’a rapor vereceğini söyledi. Verdu, daha önce Facebook’ta oyunları ve öteki içerikleri Oculus sanal gerçeklik başlıklarına getirilmesinden sorumlu başkan yardımcısıydı.

Bloomberg’in haberine göre; az önce müzakereler devam ettiği için kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Netflix’in hedefinin önümüzdeki sene içinde platformunda video oyunları sunmak olduğunu söyledi. Oyunlar, Netflix’in, mevcut ücretinin içinde görünecek. Kaynak, şirketin derhal içerik için fazladan vergi almayı planlamadığını söyledi.

Netflix hisseleri, Bloomberg’in haberi bildirmesinin gerisinde yüzde 3,3’e varan bir artışla 566 dolara yükseldi. hisse senedi bu sene, çarşamba günkü kapanışa dek yüzde 1.3 arttı.

REKABETTE ÖNE GEÇMENİN YOLLARINI ARIYOR

Netflix, özellikle ABD gibi daha doygun pazarlarda büyümeye devam etmenin yollarını arıyor. Şirket, Disney+ ya da HBO Max gibi yayınlama yapan rakiplerinin epeyce önünde, oysa en son bildirilen çeyrekte beklenenden daha az abone kazandı.

Netflix artış için oyun dünyasına adım atmayı planlarken bünyesine de yeni isimler eklemeye başladı. Mike Verdu Sims, Plants vs. Zombies ve Star Wars serilerindeki oyunlar da dahil olmak üzere Electronic Arts’taki popüler mobil oyunlar üzerinde çalıştı. Hem 2009 ve 2012 yılları aralarında Zynga Inc.’de kreatif direktör olarak görev yaptı.

Bloomberg’e konuşan kaynağa tarafından Netflix, oyun ekibini önümüzdeki aylarda kuracak. Şirket, web sitesinde oyun geliştirmeyle ilgili pozisyonlar için reklam vermeye başladı bile.

iOS geliştiricisi Steve Moser göre Bloomberg ile paylaşılan araştırmaya tarafından de Netflix’in oyun ekleme planlarının kanıtları, şirketin uygulamasının derinlerinde dar dosyalarda görünmeye başladı bile. Netflix, daha önce “Stranger Things” de dahil almak üzere şovlarına dayalı oyunların haklarını lisanslamıştı, oysa bu yeni girişimin kapsamı fazla daha büyük.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/netflixten-video-oyunu-atagi-haberi-535551