6 Şubat’ta Kahramanmaraş, Gaziantep’te meydana gelen zelzele, çevre illeri etkilemesiyle bölgede binaların yıkılmasına niçin oldu. Depremzedelere yardım için bölgeye giden Nez Demir hastalanarak geri döndü. Bölgenin temiz olmadığını, insanların tuvalet bulamadığını söyleyen Demir, salgın tehlikesine karşı uyardı.

“İNSANLAR TUVALETLERİNİ DIŞARI YAPIYOR”
Depremzedelere destek için giden fakat hastalanan Nez Demir eve geri döndüğünü, yol boyu bulantı, ishal, kusma yaşadığını söyledi. Bölgede gördüklerini aktaran meşhur ad şunları söyledi: “Orada izleyip gördüklerim telefondan, televizyondan izlediklerimizden çok ayrı. Bir tane sağlam yapı değil. İnsanlar tuvaletlerini dışarı yapıyor. Tuvaletinizi yapacak yer bulamıyorsunuz. Saatlerce yetişmek zorunda kalıyorsunuz veya dışarı, ormana yapıyorsunuz. Felaketti… Olasılıkla ben üşüttüm veya enfeksiyon kaptım bilmiyorum. Daha artı kalmaktı niyetim fakat çok hastalandım. Sürekli kusma aralıksız tuvalete gitme ihtiyacı midem bulanıyor hiçbir şey yiyemiyorum. Eve geldim hap içtim serum takıldı ama durum içler acısı. Yüzümüzü güldüren tek koşul son dakika kurtarılan ahali”


Deprem bölgesindeki insanların sıcak eve, yemeğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Demir, “İnsanlar cesetlere bakıyor teşhis etmek için o mu benim annem o mu benim kardeşim, filmlerdeki gibi… Yağmalamalar…” dedi.

“İNSANLAR PARAYA BİLE TENEZZÜL ETMİYOR”
İhtiyaç sahiplerine yardım etmek için bölgeye yanlarında bir arz parayla gittiklerini söyleyen Nez Demir, “Bir tane bayan iki tane bebeğini getirmişti Kızılay’ın oradaki acile. Ben de depremde enkazda kaldılar zannettim ama kadın, ‘Biz enkazda kalmadık çocukların hastalandı ondan geldik lütfen bu parayı alın’ dedi. Yani para bile insanların umrunda yok” dedi ve ekledi: “Para da veriyorsun lakin parayı ne yapsın bir tane yer kalmamış ancak sıcak çorba içeceği her yer birbirine girmiş.”

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/nez-demir-isyan-etti-ciddi-bir-salgin-tehlikesiyle-karsi-karsiyayiz-bence.html