MedyaRadar'ın haberine göre ilahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu, Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısında adını vermediği bir şehirde caddeden geçerken 'hayretler içerisinde kaldığını', bunun nedenlerinden birisinin dört genç kızın dışarıda bira içiyor olması olduğunu ifade etmişti.

TV 5’de yayınlanan Hasan Basri Akdemir ile Ekonomi ve Ötesi programında gündemi değerlendiren ekonomist İbrahim Kahveci, Hatipoğlu’nun bu laflarını, “İhaleleri de görüyor musun?” diyerek tenkit etti.

Kahveci şöyle konuştu:

"Bugün bir öğretmen gördüm, müsvedde, çıkmış şey demiş, dört kızı bira içerken gördüm. Ya kardeşim sen 150 milyar dolarlık ihaleyi görüyor musun? 5-10 firmanın aldığı 150 milyar dolarlık ihaleyi görüyor musun? Uçakları görüyor musun? Sarayları görüyor musun? Lüksü, gösterişi, israfı görüyor musun? Neredesin kardeşim? Nerede yer alıyorsun? Bu ülkede müesseseler, bu ülkede kaideler, bu ülkede devlet bu kadar hasar görürken neredeydin?

Bir müsveddenin demesi, dört kızı gördüm. Sen bir şey görmüyorsun? Sen dini deviriyorsun dini. Kamu mülküdür en ehemmiyetli mülk. Kamu mülküne sahip çıkacaksın, çıkabiliyor musun? Hayır kamu mülkünü kullanıyorsun..."

 

Kaynak: www.sacitaslan.com