Lafçı Gazetesi'nden Hayati Arıgan’ın haberine göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ağustos ayında tertip edilen iddia belgesinde, 80 yaşındaki Nilüfer Aydan’ın 2018’de sosyal medya hesabından kabahat içerikli paylaşımlar yaptığı biçiminde ihbar üzerine soruşturma başlatıldığı yer aldı.

İddia Belgesinde Nilüfer Aydan’ın sosyal medya hesabından 2016-2017 ve 2018’de yaptığı 4 paylaşımın cumhurbaşkanını tahkir maksadı ile yaptığı ileri sürülerek paylaşımların düşünce ve tenkit serbestliğinde değerlendirilemeyeceğini belirtildi.

“PARKTAKİ GENÇLER YAZMIŞ OLABİLİR”

Soruşturma kapsamında ifade veren Nilüfer Aydan ise sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu ancak FETÖ/PDY methiyeleri kapsayan bir paylaşımının olmadığını belirtti.

Yaşından dolayı ve teknolojiyi de yeterince öğrenmediğinden bazen parkta otururken rastgele bir şey yazdıracağı zaman orada bulunan gençlere paylaşımlarını yazdırdığını belirten Aydan, “Kabahate mevzu paylaşımları kendi cep telefonundan parkta oturan gençler tarafından yazılmış olabilir” dedi.

Sanatçının 1 sene 2 aydan 4 sene 8 aya kadar mapus cezası ile cezalandırılması arz edildi.

Önümüzdeki günlerde İstanbul Anadolu Asliye Ceza Duruşması’nde egemen karşısına çıkacak.

Aydan hakkında dava açılmasına neden olan bazı ifadeler şöyle:

'İlüzyonlarla hakikatleri saptırmaya, imitasyonlarla milleti aldatmaya çalışıyorlar. Diktatör kaybedeceğini öğreniyor. Darbe değil oyun. Şayet beton istifi binalarsa yapıtın her birini ne kadar pahalıya yaptırdığını öğrenmiyor muyuz sanıyorsun?'

Öte yandan Aydan’ın paylaşımlarında yer alan bazı ifadelerin ‘FETÖ propagandası’ olduğu ve bu istikamette ayrı bir soruşturma da yürütüldüğü bilindi.

Kaynak: www.sacitaslan.com