Nurol Holding’e ait bir madencilik şirketi de Kaz Dağları’nda madencilik faaliyetine başladı. Başlar başlamaz ise çevre katliamına yol açtı. Kesilen ağaçlar içleri sızlattı.

https://v.sacitaslan.com/storage/files/videos/2023/02/01/nurol-Vfqv.mp4

Maden diye diye ağaç katliamına yol açan ve bu katliamı da haberleştirmek isteyen tv100 ekibinin etrafı işyeri çalışanları tarafından sarıldı.

TV100 EKİBİNE BÜYÜK TEHDİT

tv100 ekibi de katliamı haberleştirmek için bölgeye gitti. Ancak Nurol Holding çalışanlarının tepkisiyle aleyhinde karşıya kaldı.

Firmanın amacı sözde ağaçları gençleştirmekti. Oysa tv100 ekibinin orada olmasıyla panikledi.

tv100 ekibi firmaya kilometrelerce uzaklıkta haber yapmasına rağmen etrafları sarıldı ve tehdit edildi.

KAZ DAĞLARI RESMI OLARAK DEĞIL EDİLİYOR

Nurol Holding bünyesinde faaliyette yer alan bir şirket, bir hap firmasından devraldığı arazide madencilik faaliyetiyle ilgili çalışmalara başladı. Maden sahasına giden yol baştan başa kesilen çam ağaçları da görüldü. Kesilen çam ağaçları içleri sızlatırken Kaz Dağları Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği de madencilik faaliyetlerin başlaması üzerine derhal devreye girdi.

Kaz Dağları Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma derneği 158 bin ağacın kesileceğini duyurdu. Bölgenin su kaynaklarına da maden için el konuldu. Köylüler ise susuz kalma durumuna aleyhinde “Çanakkale’de ormanı, tarımı, yaşamı değil eden altın madenlerine hayır” diyerek bir imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasında 10 binin üzerinde imza toplandı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/nurol-holding-calisanlarindan-tv100-ekibine-kan-donduran-tehdit.html