New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi 300 puanın üstünde bedel kazandı ve yüzde 1,12 artışla 30.523,80 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 1,16 kazançla 3.720,50 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,90 artarak 10.772,40 puana çıktı.

Enflasyon ve resesyon ikilemi gündemin odağında kalmaya devam ederken, yatırımcıların ABD’de açıklanan 3’üncü çeyrek şirket mali sonuçlarına odaklanmasıyla endeksler gün boyu pozitif bir seyir izledi.

ABD’nin büyük bankalarından Bank of America’nın dün 3’üncü çeyrek mali sonuçlarının beklentilerin üstünde gelmesinin arkasında Goldman Sachs’ın bilançosu da laf konusu dönemde net karında yüzde 43’lük azalışa rağmen beklenenden iyi geldi.

Johnson & Johnson ile Lockheed Martin’in de beklenenden dinç gelen mali sonuçları, şirket bilançolarının piyasadaki olası resesyon endişelerini yatıştırabileceğine dair umutları artırdı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre de mevcut idareli verilerin resesyona sinyâl etmediğini söyledi. Ülkenin yakın zamanda resesyona gireceği endişelerine ilişkin Jean-Pierre, “Acilen iş piyasasının zinde olduğunu görüyoruz. İş gücünün gücünü görüyoruz. Bunlar çoğunlukla resesyon öncesi görülen şeyler değildir.” ifadelerini kullandı.

Makroekonomik bilgi tarafında ise ABD’de sanayi üretimi, eylülde aylık bazda yüzde 0,4 artarak piyasa beklentilerinin üstünde yükseliş kaydetti.

öte taraftan, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları peşine düşüp takip edilmeye devam edilirken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic enflasyonun çok yüksek olduğunu ve kontrol altına alınması gerektiğini belirtti. Fed’in mevcut enflasyona neden olan tüm sorunları çözemeyeceğini aktaran Bostic, bankanın enflasyonu yoklama altına almadığı sürece azami istihdamı sağlamakta zorlanacağını kaydetti.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/nyse-iyi-gelen-bilancolarin-etkisiyle-yukselisle-kapandi.html