Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine tarafından Covid-19’un Omicron varyantı bütün dünyada olgu rekorları kırılmasına sebep olurken, Türkiye’de de salgının başından bu yandan hem olgu sayılarında ayrıca de test pozitifliği açısından en yüksek değerler çıkmaya başladı.

Omicron’dan Meclis’te milletvekilleri de nasibini aldı. Milletvekilleri aralarında virüsün yayılımı arttı.

VAKALARIN YÜZDE 62’Sİ MARMARA’DAN

Türkiye’de son 10 günde aktif vaka sayısı rekor kırarak, 600 bini aştı. Testlerin pozitif çıkma oranı da yüzde 16’nın üzerine çıktı. Bu rakamlar salgının başından bu yanlamasına en yüksek seviye olarak saptandı.

Sağlık Bakanlığı verilerine kadar, 25-31 Aralık döneminde saptama edilen vakaların yüzde 62,5’i Marmara Bölgesinden çıktı. Türkiye’deki toplam vakalar içindeki asgari paya ise Doğu Anadolu Bölgesi sahip. 25-31 Aralık döneminde Doğu Anadolu Bölgesinin toplam olgu içindeki payı binde 6’da kaldı.

TBMM DE ARTIŞTAN NASİBİNİ ALDI

Omicron sebebiyle artan salgının şiddeti TBMM’yi de etkiledi. Uzun zamandır, pozitif olgu rastlanmayan Meclis’te milletvekilleri birbirini izleyen Covid-19 olmaya başladı. TBMM’de salgının başından bu yana Covid-19’a yakalanan milletvekili sayısının 200’ü aştığı belirtildi.

Milletvekilleri aralarında testlerin fazla çıkma oranı bir dönem yüzde 30’lara ulaşmıştı. 4 doz aşı yaptırmalarına rağmen, Omicron’un etkisiyle son 10 günde çoğunluğu AK Parti’den almak üzere milletvekilleri yeniden virüse yakalanmaya başladı.

Edinilen bilgilere kadar AK Parti’den Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, İstanbul Milletvekili Mustafa Demir ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ikinci kez virüs kaptılar. Covid-19’a yakalanan AK Parti milletvekillerinden sadece Bülent Tüfenkçi kısa süre hastanede çare fark etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Printer ile AK Parti milletvekillerinden Emine Sare Açık Fikirli, Salih Cora, Emine Nur Günay ve Orhan Erdem’in tedavi süreçleri ise evde devam ediyor. CHP’den de İzmir Milletvekili Atilla Sertel ile Tekirdağ Milletvekili Içtenlikle Yüceer son dönemde Covid-19 geçirenler arasına girdi.

AŞININ ETKİSİ GÖRÜLÜYOR

İkinci kez Covid-19’a yakalananlar dâhil milletvekillerinin tamamının aşının etkisiyle hastalığı hafif geçirdikleri öğrenildi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, “Aşılar toplumsal sağlığın korunması ve toplumsal bağışıklığın kazanılması açısından fazla önemli. Unutmayalım, aşı hastalıkları önleyebilir ya da daha hafif seyretmesini sağlar. Lütfen aşılarımızı zamanında olalım” diyerek aşının önemine dikkat çekti. 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/omicron-yayilimi-mecliste-de-artti-haberi-543651