Dizide 'Alpaslan'ın cezaevindeki arkadaşı 'Emin'i canlandıran Şan, diziyi, evlendikten sonra değişen hayatını ve çocuklarıyla ilişkisini Sabah Gazetesi'nden Merve Yurtyapan'a anlattı.



'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' takip ettiğiniz bir dizi miydi? 'Bir gün ben de bu işin içinde olmalıyım' demiş miydiniz?

Senaryosu ve oyuncu kadrosuyla çok beğendiğim bir diziydi. Vakit buldukça yayın saatinde, bulamadığım zamanlarda ise tekrarını sonradan izliyordum. Dizi ilk çıktığı zaman bir iştahlanmıştım, yani aklımdan geçmişti keşke diye, kısmet oldu. Böyle bir ailenin içine girmekten dolayı çok mutluyum.

Dizide kader mahkumu bir genci oynuyorsunuz. Rolünüze nasıl hazırlandınız?

Yıllardır cezaevlerinde birçok konser verdim. Bu organizasyonlar esnasında temas ettiğim insanlar, hikayeler oldu. Ayrıca daha önce de kader mahkumunu oynadım. Ama oynadığım karakterler arasında en özel olanı bu.

BEN SETTE TÜRKÜ SÖYLERKEN BABAM YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Dizide söylediğiniz türkü de çok beğenildi. Siz neler hissettiniz seslendirirken?

Bütün ekip sahneyi çekerken öyle bir titizlik sergiledi, öyle bir ambiyans oluştu ki; bana sadece biraz sazı tıngırdatmak, biraz da ağzımı açmak kaldı. O anki benim hapishanemi sorarsanız; ben bu türküyü dizi setinde okurken yoğun bakımda olan babam hapsolduğu hastaneden çıktı. Şimdi iyi çok şükür.

'Emin' ailesinin de tehlikede olduğunu duyuyor ve zor bir durumda kalıyor. Yaşadıkları, dizideki dengeleri değiştirecek mi?

'Emin'i çok fena köşeye sıkıştırıyorlar, hiç yapmak istemediği bir şeye zorluyorlar, o da annesini ve kardeşini Alpaslan'a emanet edip, onu değil, kendini şişliyor. 'Emin', 'Alpaslan'ı çok seviyor, canını feda edecek kadar çok.

Sizi dizide daha farklı bir imajla gördük. Değişiminizle ilgili nasıl yorumlar aldınız?

İlk defa bir projeye sakalsız başladım, bu biraz enteresan oldu benim için. Saç şeklim de farklı oldu. İlk önce bana da değişik geldi ama çabuk alıştım. Gelen yorumlar genelde olumlu oldu ve beğenildi. Ama kilo fazlam olduğunu fark edenler olmuş, bunu ben de fark ettim tabii ki, fakat burada bana 'Emin'i görerek bakmak gerek.

'ANNEM AKSİYONLU SAHNELERDE ÇOK TELAŞLANIYOR'

Evlendikten sonra hayatınız nasıl değişti?

Bir insanla hayatı paylaşmanın keyfini yaşıyorsunuz. Her şey çok daha güzel oldu benim için, hayata bakış açım değişti, kendimi daha güçlü, daha güvende hissettim.

Eşiniz Büşra Aköz diziyi takip edip size yorumlarını iletiyor mu?

Evet, beğenerek takip ediyor. Diziyi izledikten sonra yorumlar yapıyor. Annem daha telaşlı aslında, eğer sahnede aksiyon varsa, yani kavga gürültü olan sahnelerde yara alıyorsam telaşlanıyor, duygusallaşıyor, anne yüreği işte ne yapsın.

İki oğlunuz var. Baba olmak nasıl değiştirdi sizi?

İnsan çocuğu olunca dünyanın en büyük sorumluluğunu aldığını hissediyor. Beni duygusal açıdan çok değiştirdi tabii. Evladım olunca sevmeyi yeni öğreniyormuş gibi hissettim.

Kaynak: www.sacitaslan.com