Akşam Gazetesi'nden Neslihan Keskin'in haberine kadar İstanbul'da geçen sene 25 Haziran'da evlenen Emel ve Ulaş A. çifti, nikah öncesi bir fotoğrafçılık firmasıyla anlaştı. Sözleşmeye tarafından Emel A.'nın evinden çıktığı andan nikah alanına değin drone çekimi yapılacak, 40 resim ve bir klipten oluşacak çekim gerçekleşecekti. Genç çift, 3 bin 500 lira da ödeme yaptı. Ama güya işyeri sözleşmedeki yükümlülüğünü yerine getirmedi.

ANILARIMIZ YOK OLDU

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açan çiftten Ulaş A., düğünden önce ailesi ve yakınlarıyla olan fotoğrafların teslim edilmediğini öne sürdü. Emel A. da gelin alma anından itibaren drone çekimi yapılmadığını, çünkü drone'un evin önünde bekleyen davetlilerinin üzerine düştüğünü belirtti.

Davacı çiftin mahkemeye sunduğu dilekçede şu ifadeler yer aldı: "Resim şirketi, düğünümüze ait birçok fotoğrafların arıza sebebiyle yandığını, drone çekiminde de aksama olduğunu belirterek, bin 500 lira para teklif etti. Zararımızın giderilmesi için noterden ihtarname gönderildik ancak ödeme yapılmadı. Fotoğraf şirketi, mutluluğumuza gölge düşürdü. Hayalini kurduğumuz özel gündeki o anları bitmiş her yerde yaşamamız imkansız. böylece şimdilik 5 bin lira fiziksel, 20 bin lira manevi tazminatın tahsilini istiyoruz."


Organizasyon şirketine 25 bin TL'lik drone davası!


FİRMA: "17 BİN LİRA ZARARIMIZ VAR"


Laf konusu firma ise suçlamaları reddetti.

Ulaş-Emel A. çiftinin çekim esnasında düşen drone'yi dramatize ettiğini belirten firma avukatı, yanıt dilekçesinde şöyle dedi: "Drone'nin hafıza firması yenisinin getirilip çekim yapılmasını önerge etmiş oysa davacılar reddetmiştir. Buna rağmen firma yeni bir drone ayarlayan fotoğraf firması, çekimlerini eksiksiz ve titiz yerine getirmiştir. Drone'nin davetlilerin üstüne düştüğü ve aile fotoğraflarının olmadığı iddiası da asılsızdır. Tersine düşen drone nedeniyle firmanın 17 bin TL zararı vardı."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/organizasyon-sirketine-25-bin-tllik-drone-davasi-haberi-554005