Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yangın üzerine THK'ye ulaşmaya çalıştığını belirtirken "Büyükşehir olarak yangın uçaklarının kullanılması ile ilgili yaşamakta olduğumuz olayla ilgili yetkiliyle karşılaşmak istediğimi söyledim Fakat santraldeki arkadaş yarın sabahleyin görüşebilirsiniz ‘Saat 15:00'dan daha sonra burada kimse kalmıyor' dediler" ifadelerini kullandı.

Gürün'ün bu açıklamaları yaptığı naklen yayın oturumunu yöneten Istek Gürses benzer durumla ilgili olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da THK'ye ulaşmaya çalıştığını oysa kurum yöneticilerinin cevap vermediği söyledi.

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı düğünde ortaya çıktı!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre CNNTürk'e bağlanan Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, Türkiye'nin 20 yangınla çaba ettiği günün akşamında düğünde olduğunu açıkladı.

 

Aşçı, “Bu akşam bir özel durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı. Oraya gitmek durumunda kaldım. Orada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımız da aramış, ona da ulaşamadık hakkını helal etsin. Ondan da özür diliyoruz bu anlamda” diye konuştu.

THK'nın son durumunu anlatan Aşçı, “Ben bu kurumun genel başkanı değilim. 2019'da idare krizi vuku bulmuş, parasal kriz had safhaya gelmiş, biz de medeni kanuna göre kayyum heyeti olarak buraya atandık. Kurum, 10 taneye bankaya 1,5 milyar lira borcu olan bir kurum. Borçlarımızı yapılandırdık” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ormanlar-yanarken-kayyum-thk-baskani-dugune-gitmis-haberi-536162