ÇİN AY TANRIÇASI MİTİ

93. Yüksekokul Ödülleri’nde “En İyi Animasyon Film” kategorisi dalında Oscar’a aday olan Netflix yapımı “Bir Ay Masalı (Over The Moon)”, temeli Çin Mitolojisi’ne dayanan bir öyküyü konu alıyor. Film, izleyiciyi minik bir kızın şahane ve macera batmış dünyasına dürüst muhteşem bir yolculuğa çıkartıyor. Ailecek izleyebileceğiniz müzikal ve komedi türündeki bu eğlenceli canlandırma; Alice Harikalar Diyarı'nda ve Oz Büyücüsü yapıtlarında olduğu gibi, hakikat ve hayal dünyası arasında geçen yapımlara öbür bir örnek sunuyor. Politeistik yapıdaki Çin mitolojisinden beslenen animasyonda, ansızın artı masala konu olan ‘’Chang'e- ve Hou Yi’’ miti işleniyor.


FİLMİN KONUSU

Efsanevi Ay Tanrıçası’nın reel olduğunu babasına kanıtlamaya çalışan minik kız Fei Fei, bunu göstermek için Ay’a gidebileceği bir roket yapar. 

Yönetmenliğini Glen Keane ve John Kahrs’ın üstlendiği animasyonun orijinal seslendirme kadrosunda; Cathy Ang, Ken Jeong, Sandra Oh, Sandra Oh, Phillipa Soo, Glen Keane, Kimiko Glenn, John Cho ve Ruthie Ann Miles gibi isimler yer alıyor.


FANTASTİK BİR SERÜVEN

Fei Fei adlı minik kız, Ay’a gitmek için planlar yaptığı sırada, odasındaki duvarda sinema tarihine tanıdık olanların kaçırmayacağı bir görsel yer alıyor. Bu görsel, sinemanın gelişmesine öncülük ederek sinema tarihinde önemli bir yere sahip olan Fransız yönetmen Georges Méliès’in 1902 yapımı “Ay’a Yolculuk (A Trip to the Moon)” filmine yapılan bir göndermedir. Netflix’in müzikal, dram ve komedi türündeki animasyonu Over The Moon, ailecek izlenebilecek macera ve misafir etme dolu bir yapım.

İyi Seyirler Dilerim

EFE TEKSOY

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/oscar-adayi-animasyon-cin-ay-tanricasi-yazisi-531105