Sözcü Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Halkı Tiyatroları’nda sözde oyuncu ve yönetmen Uğur Arda Okumuş, 2012 yılında provalar esnasında meslektaşı Mana Alkoy'u taciz etmiş, fakat Alkoy kendisinden davacı olmamıştı.

Aydın, bu sefer 2019 yılında güya yeniden meslektaşı olan Nazife Kültürlü'ı taciz etmişti.

Nazife Aksoy, Açık Fikirli'ın cinsel tacizine defalarca kere maruz kaldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştu.

Aksoy'un şikayetinden sonradan Alkoy da, 2012 yılında Aydınlatılmış'ın tacizine uğradığını iddia ederek, şikayetçi olmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, Okumuş'ın, Aksoy ile Alkoy'a karşısında, ‘zincirleme şekilde cinsel saldırı' suçunu işlediği gerekçesiyle cezalandırılması talebiyle dava açılmıştı.

İstanbul 15. Asliye Cinayet Mahkemesindeki duruşmaya müştekiler Nazife Aksoy ile Mana Alkoy, avukatlarıyla birlikte katıldı. Duruşmada, davalı Uğur Arda Açık Fikirli da avukatıyla birlikte hazırlanmış bulundu. Nazife Aksoy'un eşi ünlü oyuncu Bekir Aksoy da destek olmak için mahkemeye geldi.

“İŞİMİ KAYBETME KORKUSUYLA ŞİKAYETÇİ OLMADIM”

Mahkemede mütalaaya karşısında diyecekleri sorulan Mana Alkoy, halen Büyük Kasaba Tiyatrolarında çalıştığını belirterek, “Büyük bir zorlama aşağı bulunuyorum. Uzun bir vakit işimi kaybetme korkusuyla şikayetçi olmadım. böylece, açılan davanın süre aşımı nedeniyle düşürülmesi yönünde mütalaayı kabul etmiyorum” dedi.

“NE YAŞADIĞIMI BEN BİLİYORUM”

Mütalaaya karşısında beyanda yer alan Nazife Aksoy ise, “Bir buçuk yaşındaki oğlumu nereye bırakacağımı düşünerek her seferinde duruşmalara katılıyorum. Hamile hamile gittim o kadar çok kez açıklama verdim. Hiçbir kadın bu sıkıntıları göze alarak, böyle ağır bir şey için buraya ulaşmak istemez. Bizim de ailemiz var. Bu hiç basit değil. Ne yaşadığımı ben biliyorum. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“UTANIYORUM”

hakkındaki mütalaaya karşısında savunması alınan Okumuş suçlamaları kabul etmeyerek, “Beraatımı talep ederim. Doğrusu burada böyle bir durum nedeniyle savunma yapmaktan utanıyorum. Bana böyle bir suçlama yöneltilmesinden hicap duyuyorum” biçiminde konuştu.

2 YIL 6 AY HAPSE ÇARPTIRILDI

Kararını ifade eden mahkeme, Uğur Arda Aydın'ın, Mana Alkoy'a karşı işlediği, ‘cinsel saldırı' suçunun, şikayetin, süresinden daha sonra yapıldığı gerekçesiyle düşürülmesine karar verdi.

Duruşma, Açık Fikirli'ın, Nazife Aksoy'a karşısında işlediği, ‘cinsel saldırı' suçundan ise, duruşmadaki davranışlarından iyi hal indirimi uygulayarak 2 sene 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

GAZETECİYE TEKME ATTI

Duruşma sonrası koşar adımlarla adliyeden ayrılan Okumuş, gösterme çekmeye çalışan kadın gazeteciye tekme ve omuz atarak, “Çekil şuradan” diyerek çıkıştı.

Açık Fikirli'ın bu hareketine, “Ne yapıyorsunuz, niye vuruyorsunuz” diyerek tepki bildiren gazeteciye ise, “Önümden çekil” diyerek yürümeye devam etti.

Mana Alkoy ile Nazife Aksoy, mahkeme sonrası adliyenin önünde basın açıklaması yaptı.

“3 YILDIR VERDİĞİMİZ MÜCADELEYİ KAZANMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Alkoy, adliye önünde yaptığı açıklamada, “Nazife Aksoy ile beraber yaklaşık 3 yıldır verdiğimiz mücadeleyi kazanmış olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tacizci profildeki insanların başlıca birden fazla mağduru oluyor ama insanlar bu olayın sadece kendisinin başına geldiğini düşünüp yalnız hissediyor ve sesini çıkarmakta zorlanıyor, birçok vakit da çıkaramıyor” dedi.

“BİR GÜN SİZİNDE BAŞINIZA GELEBİLİR DİYE DEĞİL, KİMSENİN BAŞINA GELMESİN DİYE”

Alkoy’dan sonra konuşan Nazife Aksoy ise, “Bir gün sizin de başınıza gelebilir diye değil, kimsenin başına gelmesin diye, nefes aldığım sürece bunun için uğraş edeceğim. Ilk Olarak eşime, 1,5 yaşındaki oğluma ve aileme söz veriyorum. Belki parantez içinde kalacak ama gerçekten en kayda değer paragraflardan bir her birine de şu; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Büyük Kasaba Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeninin kendi bünyelerinde yaşanan yüz kızartıcı eylemin ve davanın uyandırdığı infial ile ilgili sessizliklerinin, daha doğrusu ses kısıklıklarının açılması için ne yapacaklarını merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU İKİ ŞEREFLİ KADININ YANINDAYIM”

Eşi Nazife Aksoy’a destek olan meşhur oyuncu Bekir Aksoy da adliye önünde tanımlama yaparak, “Bugün Mana ve Nazife'nin günüydü. Bizim avukatlarımız ve yanımızda olan herkesin günüydü. Ben, bu iki şerefli kadının yanındayım, her zaman da yanına olacağım. İnşallah çoğalacaklar ve inşallah bu ayrık otları aramızdan ayrılacaklar” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/oyuncu-ugur-arda-aydinin-taciz-davasinda-karar-haberi-538706