Akıllı Müren'e karşın söylemleri tepki çeken Özdemir Erdoğan benzer açıklamalarını bu kez Posta Gazetesi'nden Ateş Gürsoy Cimin'e verdiği röportajda sarf etti.

"ZEKİ MÜREN FENA BİR ROL MODELDİ, ONU İZLEYEN ERKEK ÇOCUKLARI TRAVMALAR YAŞADI"

Akıllı Müren’e dair ilginç bir “Madam” çıkışınız oldu. Ben bu çıkışınızı böylece anlayamadım...

Bakın, Zeki Müren birincil defa 1950’de piyasaya çıkmıştır ve o Türkiye’nin birincil rol modelidir. İnsanlarımız onu ufak erkek çocuklarıyla birlikte televizyonda seyretti. Ve onu izleyen erkek çocuklar travmalar yaşadı. Fena bir rol modeldi. Sonra bir sürü Zeki Müren’in taklitçileri çıktı. İnsanlar ona özendi. Ben bir insanın eşcinsel olmasından rahatsız olmam lakin eğer bu, toplum önünde misal olacak şekilde kullanılıyorsa zararlıdır.

"FERDİ ÖZBEĞEN DE EŞCİNSELDİ FAKAT ZEKİ MÜREN GİBİ AFİŞE ETMEDİ, EFENDİ GİBİ ÖLDÜ GİTTİ"

Akıllı Bey, bunu kullanıyor muydu sizce?

Muhakkak. Ferdi Özbeğen de eşcinseldi ama efendi efendi davrandı. Bir gün bile eşcinselliğini afişe etmedi. Kendi inançları ve kendi dünyasında efendi gibi öldü, gitti.

Zeki Müren hayatta olsaydı yüzüne aleyhinde bu cümleleri kuramazdınız!

Tabii ama kurardım! O vakit da kurdum. Bakın, ustalığını dünyanın kabul ettiği bir müzisyen olarak söylüyorum; Akıllı Müren yalnızca yerel ve Türkiye hudutlarında kalan yöresel bir sanatçıdır. Kariyerinin ilk 10 senesinde güzel şarkı söyledi ama 1965’deri sonradan yaşadığı hayat dolayısıyla şarkı da söyleyemedi.

"ZEKİ MÜREN’İ EVRENSEL SANATÇI OLARAK GÖSTERENLER AHLAKSIZDIR"

Bir ‘Sanat Güneşi’nden bahsediyorsunuz. Hem o da ‘Devlet Sanatçısı’ unvanını aldı. Kendisine “Paşa” deniyordu...

Hayır! 'Sanat Güneşi' ifadesini ona ne devlet ne halk verdi. Bizzat kendi kendine yakıştırdı. Çünkü muhteşem bir şan hırsı vardı. Bilmediğiniz fazla şey var. “Paşa deniyordu” diyorsunuz. Bir tek asker çıkıp da bir şey demedi. Nedir paşa? Bir asker ortamında en yüksek ve en şerefli yerdir. Onu bile kullandı, her şeyi kullandı. Buna aleyhinde çıkıyorum. İlk çıktığı seneler sesi iyiydi lakin bu kişiyi günümüzde hâlâ evrensel bir ressam gibi gösterenler ahlaksızdır.

Kaynak: www.sacitaslan.com