Posta Gazetesi'nden Oya Çınar'ın röportajı...

Böylece duru, doğal güzelliğiniz var ama... Siz, büyürken bu size daima hissettirilen bir koşul muydu?

Azıcık klişe bir söz ama güzellik göreceli derler ya hani, kendimi güzelden ziyade defalarca doğal buldum. Doğallığın da güzelliği beraberinde getirdiğine inanıyorum. Çevrem de bana hep bu şekilde yaklaşır. Çekicilik bana göre daha çok doğru geliyor. İçimiz güzelse biz de güzeliz… Buna inanıyorum.

"BEN, SERRA DEĞIN SİVRİ KÖŞELERİ OLAN BİRİ DEĞİLİM"

Bir süredir, ‘Sol Yanım’da Serra rolünde izliyoruz sizi. ‘Sol Yanım’ dinç bir bayan hikayesi gerçekte. Sizi bu hikayenin heyecanlandıran yanları nelerdi?

Günümüzde her şeyin hızlı akışı, gözümüzün körleştiği anlar ve üstelik… Serra’nın ne olursa olsun, zorluklar karşı ayakta durabilme gücü beni en etkileyen yanıydı. Bayılıyorum kendinden imtiyaz vermeyişine, hazırlanmış cevaplı olmasına ama en çok içinde dağ gibi çoğalan hassasiyetine... Sonra bunu göremeyen insanlara sinirlenip daha da güçlendiğinde beni benden alıyor doğrusu…

Benzer yanlarınız var mı?

Ben Serra kadar sivri köşeleri olan biri değilim lakin iç dünyamızın hassasiyeti fazla benzeşiyor.

Serra, babasının geçmişte yaptığı hataların bedelini ağır ödüyor. Her ailenin insanın hayat akışında fazla belirleyici olduğunu düşünürsek, sizin yetiştiğiniz ailenin, sizde nasıl yansımaları olmuştur?

İki kardeşiz, bir ablam var. Bizim ailede hep seçim özgürlüğü vardı. Ablam da ben de hiçbir şeye mecbur bırakılmadık. Doğrular hep hoş yollarla öğretilmeye çalışıldı bize.

"‘YENİ TÜRKAN ŞORAY’ OLARAK ANILMAK GÜZEL BİR DUYGU"

Nasıl bir ailede büyüdünüz? Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Herzamanki bir çekirdek ailede büyüdüm. Mutlu bir çocuktum ben; en azından hatırladığım kadarıyla. Aynı anda bir sürü alana ilgi duyabiliyordum. Baleden basketbola, basketboldan voleybola dek pek fazla ayrı sporla ilgilendim, eğitimlerini aldım. Hareketli bir çocukluk geçirdim.

Oyunculuğa ilgi ve merakınız nasıl gelişti?

Gerçekten ayrım etmeden, aniden içinde buldum kendimi… Lakin başladıktan sonradan da daima “İşte bunu yapmalıymışsın” dedim kendime.

Hayranlarınızın sizi ‘Yeni Türkan Şoray’ olarak göstermesi ne hissettiriyor?

Ahh! İnanılmaz güzel bir duygu... Sadece bu şekilde anılmak bile benim için yeterli. Türkan Şoray tek ve ben de onun en büyük hayranlarından biriyim.

"HAKSIZLIK KARŞISINDA SESSİZ KALAMIYORUM KESKİNLEŞİYORUM"

Bir röportajınızda “Peygamber sabrım var” demişsiniz. Her konuda böyle misiniz?

Ara Sıra beni de yoklayan zamanlar olmuyor yok. Örnek, haksızlık karşı sessiz kalamıyorum. Söylev olarak tepkim koskocoman olmasa da açıklama şeklim, cümlelerim bariz oluyor.

Siz kendinize dıştan bir gözle baktığınızda nasıl bir Özge görüyorsunuz?

Bu aralar etrafımdan en sık duyduğum şeyler hassasiyetim ve uyumluluğum üstüne… Ben de kendimi böylece buluyorum lakin değişkenlik gösterdiği zamanlar oluyordur elbette.

Aşkı nasıl tanımlıyorsunuz? Size ne ifade ediyor?

Aşk sizi etkisi altına aldığında, sizin tesir alanlarınız yok olur. Buna inanıyorum.

"SÖZÜNÜN ARKASINDA DURMAYAN HAYATIMA ASLA GİREMEZ"

GENELLIKLE nasıl insanlara sabır etmekte zorlanırsınız? Ne olunca birine güven ve saygı duygunuz zedelenir?

Şaşaa meraklılarına gerçekten dayanıklılık edemiyorum. Söylediklerinin arkasında durmayanların da hayatıma net bir girişi olamıyor genelde.

"KENDİME OLAN İNANCIM HER ZAMAN ÖN PLANDADIR"

Hayattaki en büyük tutkunuz, sizi en heyecanlandıran ve devam etme gücü veren şey ne?

Kuşkusuz inanç derim... Hayata en iyi şekilde sürdürmek için her zaman kendime olan inancım ön planda olur. Ne değin kendimize inanır ve güvenirsek, her şeyin pek güzel gittiğine inanıyorum. Bunlarla birlikte ailemin yanımda olması, bana hep yardım olmaları, her koşulda devam etme gücü veriyor doğrusu.

"YARDIMA İHTİYACI OLAN HER KADINA ULAŞABİLDİĞİMİZ GÜNLERİ DÜŞ EDİYORUM"

Gündemle ilgili konularla ilgileniyor musunuz?

Fiziki ya da psikolojik her türlü zor haberinden çok rahatsız oluyorum. Yaşadığı şiddeti dile getiremeyen, yardıma ihtiyacı olan her kadına ulaşabildiğimiz günleri hayal ediyorum. Kadına yapılan her türlü şiddete karşıyım. Herkes gibi beni de bu rahatsız ediyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com