Borsada akla ve mantığa sığmayan işlemlere bir yenisi daha eklendi. Ağustos ayında 30 liradan işlem görürken kısa sürede yükselerek 229 lira olan Kontrolmatik hisse senedinde şirket ortağı 200 liradan 2 milyon 500 bin lot satış yaptı. Bu satışla hızla düşen sermaye payı 125 liraya değin gerilerken, bugün KAP’a ilginç bir haber düştü.

Paramedya’nın haberine tarafından şirket, yatırımcı mağdur olmaması ve fiyat istikrarı için alım yapacağını açıkladı.

ÖNCE 200 LİRADAN SATTI!

KAP’a yapılan açıklamada, Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Ünaslan tarafından 4 Kasım 2022 tarihinde Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. payları ile ilgili olarak 200 TL fiyatından, 2 milyon 500 bin TL toplam nominal sürekli, özel emir yolu ile yerli kurumsal ve yabancı kurumsal yatırımcılara satış işlemi gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu işlemle birlikte Ünaslan’ın Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları 24 Kasım 2022 tarihi itibariyle yüzde 29,09 sınırına ulaşmış oldu.

125 LİRAYA FIKIR GERİ BILGIN YAPACAK!

Şirket bugün borsaya yeni bir tanımlama yaparak takriben 75 lira düşen hisse senetlerinden yatırımcıyı korumak adına geri alım yapacağını belirtti.

Şirket KAP’a şu açıklamayı yolladı:

“Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. olarak Yönetim Kurulu 06 Aralık 2022 tarihli toplantısında, Şirketimizin Borsa İstanbul A.Ş. (“Borsa İstanbul”) nezdinde işlem gören paylarındaki fiyat hareketlerinin yatırımcılarımız üstünde kısa vadede yaratabileceği olumsuz etkilerin giderilmesi, tüm pay sahiplerimizin yatırımlarının değerinin korunması ve Şirketimiz pay bedel fiyat istikrarının desteklenmesi ve hem Şirket yönetimince uygun ve zorunlu görüldüğünde çalışanların hisse senedi edindirme planları çerçevesinde de göstermek amaçlarıyla; Sermaye Piyasası Kurulu’nun (“Komite”) II-22.1 sayılı Geri Alınan Paylar Tebliği ve 21 Temmuz 2016 ve 25 Temmuz 2016 tarihli açıklamaları doğrultusunda,

(i) Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin %4’ünü temsil eden 8.000.000 (Sekiz Milyon) TL nominal değere sahip, azami 8.000.000 (Sekiz Milyon) adet paya kadar kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesini,

(ii) geri alım için ayrılacak fonun Şirketimiz kaynaklarından karşılanmak üzere azami 1.000.000.000 (Bir Milyar) Türk Lirası olarak belirlenmesini ve

(iii) Yönetim Kurulu kararı ile yürütülecek geri alım işleminin yapılacak birincil genel komite toplantısı gündemine alınarak, Genel Kurul’un bilgisine sunulmasına,karara bağlamıştır.”

YATIRIMCI İSYAN ETTİ!

ÖTE TARAFTAN şirketin kısa sürede yaptığı işlemlere yatırmcılar yaklaşık olarak ayaklanma etti. sosyal ağ üzerinden yatırımcılar SPK’yı göreve davet etti.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/patron-200-liradan-satti-125-liradan-istikrar-icin-geri-alacagini-acikladi.html