Lafçı Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre yedinci sınıflarda okutulan Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Türkçe ders kitabında, abartma sanatına misal olarak, şöhretli edebiyatçı Peyami Safa’nın Atatürk’şöhret vefatından bir gün sonra kaleme aldığı "Atatürk'ümüz" başlıklı yazısı gösterildi.

Talebelere yazıdan bir paragraf verilerek, "Abartma ve duygu belirten ifadelerin geçtiği tümceleri ‘Atatürkümüz' metninden bularak yazınız" denildi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık, Safa'nın Atatürk'şöhret yokluğunu matem biçiminde ifade ettiğini söyledi.

"Zeka altına ileti vermeye çalışıyorlar"

Ders kitabını hazırlayanların arkası maksatlı olduğunu korunan Balık, şunları ifade etti: "Ders kitabındaki metinleri hazırlayanlar arkası maksatlı bakışla hareket ediyor. Özellikle son zamanlarda reel emellerini saklayarak, tümce içinde zeka altına ileti vermeye çalışıyorlar. ‘Bunların hepsi mübalağalı, ne gerek var buna' gibi ileti veriyorlar. Atatürk sevgisi mübalağa değildir. Peyami Safa da hislerini yazmıştır."



Ulusal Eğitim Bakanlığı'ndaki ders kitabı kurullarının iktidar yanlısı Eğitim-Bir-Sen azası hocalardan oluştuğunu anlatan Balık, şöyle devam etti: "Onların kindar ve dindar gençlik yetiştirme maksatlarına erişebilmek işin Atatürk'ü akıllarda basmakalıplaştırma fikri burada da egemen."

Kaynak: www.sacitaslan.com