Sözcü Gazetesi'nin haberine göre corona virüsüne (Covid-19) karşısında mücadele kapsamında dünya genelinde aşılama kampanyaları hız kesmeden devam ederken, aşıların şipşak yayılan Covid-19’un Delta mutasyonuna karşı etkinliği ve 3. doz tartışmaları devam ediyor.

Pfizer/BioNTech tarafından yapılan açıklamada, 3. doz aşının Covid-19'un Hindistan'da ortaya meydana çıkan Delta mutasyonuna karşısında korumayı güçlü bir şekilde artırdığı aktarıldı.

Şirketin çevrimiçi yapılan genel komite toplantısında yayınlanan son verilere göre, 3'üncü doz aşının 18-55 yaş arasındaki kişilerde Delta mutasyonuna karşısında 2'inci doza kıyasla vücutlarının 5 kat pozitif antikor ürettiği açıklama edildi.

Veriler, 3'üncü doz aşının 65-85 yaş arasındaki kişilerde Delta mutasyonuna karşısında 2'inci doza kıyasla vücutlarının 11 kat pozitif antikor ürettiğini gösterdi.

Veriler keza, 3'üncü dozun virüsün Güney Afrika’da ortaya çıkan Beta mutasyonuna karşıda daha yüksek antikor oluşturduğu ve 2'inci dozdan çok daha yüksek koruma sağladığına dikkat çekildi.

Pfizer/BioNTech, 3’üncü dozun Delta mutasyonuna aleyhinde 3 doz öncesine kıyasla 100 kata değin etkin olma potansiyeli olduğunu öne sürdü. Şirketin açıkladığı son veriler henüz ilgili kuruluşlar tarafından gözden geçirilmedi veya yayınlanmadı.

öte taraftan Pfizer/BioNTech, geçtiğimiz aralık ayından bu yanlamasına 1 milyar doz aşı sevkiyatını yaptığını ve bu yıl takriben 3 milyar dozluk bir imal hedefi olduğunu aktardı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/pfizer-biontechten-sevindiren-haber-haberi-536091