Lafçı Gazetesi'nin haberine göre 2019 senesinin son haftalarında Çin’de ortaya çıkan ve birkaç ay içerisinde küresel bir salgın halini alan corona virüsüne karşı büyük bir hücum geldi…

Saldırının sahibi ise Amerika Birleşik Devletleri merkezli ilaç işletmeyi Pfizer ile Almanya merkezli BioNTech işletmeleri.

Pfizer tarafından yapılan açıklamada, geliştirilen corona virüsü aşısı ile alakalı ilk testlerin neticelerinin geldiği ve onbinlerce gönüllü üzerinde yapılan sınamalar neticesinde aşının yüzde 90’dan fazla bir oranda hastalığı yasakladığı duyuruldu.

Firma tarafından yapılan açıklamada araştırmaya 43.538 insanın katıldığı belirtilirken gönüllülerin yüzde 42’sinin kavmi orijine sahip olduğu belirtildi. Araştırma sırasında rastgele bir ciddi sıhhat meseleyi ve yan tesirle karşılaşılmadığı belirtilirken güvenlik ve aşının tesiri ile alakalı çalışmaların devam edeceği de vurgulandı.

Pfizer’in İdare Heyeti Başkanı ve CEO’su Albert Bourla yaptığı açıklamada, “Bugün bilim ve insanlık için şahane bir gün. Enfeksiyon oranları yeni rekorlar kırarken, sağlık kurumular fazla kapasiteye yanaşırken ve ekonomiler açılmakta zorlanırken dünyanın buna en çok lüzum dinlediği bir zamanda aşı geliştirme programımızda kritik dönüm noktasına erişiyoruz” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com