2 sene önce Yağmur Atacan'a silahlı saldırı düzenleyen Galip Topsuz, 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından tutuklandı. 

"Din alimiyim"
Silahlı saldırı gerekçesini açıklayan Topsuz'un ifadesi duyanları şaşırttı. İfadesinde, "Ben çok iyi bir din alimiyim. Keşif yoluyla Pınar Hanım'ın ruh eşim olduğuna ulaştım. Kendisini pek çok defa rüyamda gördüm. Ben hem korktuğum için hem de sağlık sorunlarım nedeniyle ortalıkta gözükmedim." dedi.



İfadesinde sözlerine şöyle devam etti, "Olay günü ruh eşim olduğuna inandığım Yağmur Atacan'ın eşi Pınar Hanım'la görüşmek için gitmiştim. Yanımda ruhsatsız tabancam bulunuyordu. İş yerinden Yağmur Atacan'ın çıktığını gördüm. Yanında şoförü ve bir kişi daha bulunuyordu. Yağmur'a PınarHanım'ı sordum. Bana, 'Ne yapacaksın' diyerek şu an ifade etmekten utandığım küfürler etmeye başladı. Yanındaki şahıs elini cebine attı. Beni vuracaklarını düşündüm. Bunun üzerine yanımda taşıdığım ruhsatsız tabancamı çıkararak 'Ne yapıyorsunuz?' diyerek ateş ettim. Arabaya denk geldi. Akabinde kaçmaya başladım. Şoförü beni kovaladı. Mesafe oldukça yakındı." diye konuştu.

"Keşif yoluyla ruh eşim olduğunu anladım"
Yağmur Atacan'ı öldürmek için olay yerine gitmediğini, Pınar Altuğ ile temas kurmak istediğini saldırgan şu sözlerle anlattı, "Ben Pınar Hanımla daha önceden tanışmıyordum. Ben çok iyi bir din alimiyim. Keşif yoluyla Pınar Hanım'ın ruh eşim olduğuna ulaştım. Kendisini pek çok defa rüyamda gördüm. Ben hem korktuğum için hem de sağlık sorunlarım nedeniyle ortalıkta gözükmedim." 

23 yıl hapsi isteniyor
Hazırlanan iddianamede, Topsuz'ın silahının tutukluk yapması üzerine bu eylemi tamamlamayarak motosikleti ile kaçtığı kaydedildi. Topsız'ın Adli Tıp Kurumu'nca verilen 10 Kasım 2014 tarihli raporda cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtiliyor. Topsız'ın eyleme daha önceden karar vermesi, silah temini ve şikayetçi Yağmur Atacan'ı takip etmesi hususlarının birlikte değerlendirilerek Topsız'ın "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 14 yıldan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.