Soruşturma devam ederken hadise yerinde ikinci bir bireyin daha olduğu gündeme gelmişti.

Metin Cemal Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı, ‘ispat karartmak’ kabahati kapsamına hapsedildi.

Sabah Gazetesi'nden Hayrettin Şaşmaz'ın haberine göre Gültekin ailesinin avukatları Rezan Epözdemir aracıyla, cinayet sürecinde katil Avcı’ya katilin baba ve annesi Selim – Ayten Avcı’nın yanı gizeme, baba Selim Avcı’nın ortağı Şükrü Gökhan Orhan hakkında ‘kabahat kanıtlarını yok etme, saklama ve değiştirme’ kabahati kapsamında davacı oldu.

TAKİPSİZLİK KARARINA KARŞI HAK BAKANLIĞI'NA MÜRACAAT ETİLDİ

Savcılık, 3 kuşkuluyla alakalı yürüttüğü soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir'in bu karara yaptığı itiraz ise Muğla 2. Barış Ceza Egemenliği tarafından yalanlandı. Karar, istinaf ve temyiz analizinden geçmeksizin netleşti. Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir, 2. Barış Ceza Egemenliği'nin verdiği bu karara karşı harekete geçerek, Hak Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurdu. Epözdemir'in hazırladığı arzuhalde, yasa bereketine bozma arzı ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etilmesi arz edildi.

YETERLİ KUŞKUYA ULAŞILDI

Arzuhalde Pınar Gültekin'in, katil Cemal Metin Avcı tarafından türkiye elektrik kurumu başına öldürülmediği, ailesi ve ortakları tarafından destek aldığına dair ispatlar sunuldu. Kuşkuluların hadise günü olan 16 Temmuz'da 3 kuşkuluyla alakalı çakışan HTS kayıtları ve Mobese görüntülerinden elde edilen kanıtlarla haklarında dava açılmasına yetecek kadar kuşkuya erişildiği vurgulandı.

Türkiye Elektrik Kurumu BAŞINA VARİLE KOYAMAZ

1.83 boyundaki Pınar Gültekin'i türkiye elektrik kurumu başına embriyo pozisyonunda varile koyamayacağı vurgulanan arzuhalde, katil Avcı'nın ifadesinde palet desteğiyle varili taşıtın içine yüklediği esnada kalekim döküldüğünü ifade etti. Kalekim dökülmesi sebebiyle ağırlığı çoğalan varilin hem vasıtaya yüklenmesi, hem de nehre atılması esnasında Cemal Metin Avcı'nın yalnız olması yaşamın banal akışına ters değerlendirmesi yapıldı.

MOBESE KAYITLARI GÖRMEZDEN GELİNDİ

Cinayet mahalline yakın Kireç Sanayi Mobese kayıtlarına göre baba Selim Avcı tarafından kullanılan vasıta, buradan cinayetin işlendiği Yayla Bağ Konutu yönüne doğru izledi. Hakkında takipsizlik kararı verilen bir öteki ad baba Avcı'nın ortağı Şükrü Gökhan Orhan ve oğlu tarafından taşıtın da Yayla Bağ konutu yönüne doğru gittiği görüldü. Yeniden katilin kendisi, kardeşi, babası ve ortakları tarafından kullanılan Vasıtanın da, 15.00- 16.00 sularında işlenen cinayetten sonra 19.30- 19.40 sularında Yayla Bağ Konutu'ne gittiği tespiti görmezden gelindi.

NEZARETİNE ALINIR ALINMAZ BAĞ EVİNE KOŞTULAR

Arzuhalde, katil Cemal Metin Avcı'nın cinayeti 20 Temmuz'da nezaretine alındıktan sonra ilk ifadesinde cinayeti Bağ evinde işlediğini itiraf etmediği, 21 Temmuz 2020'de verdiği ifadede itiraf ettiği vurgulandı. Anne ve babasının ise Avcı'nın nezaretine alındığı gün cinayet mahalli bağ evine panikle giderek burada geniş bir paklik yaptığı ifade edildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com