Habertürk'ün haberine göre Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili sanıklar Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına devam edildi. Pınar Gültekin'in babası ve ailenin avukatı Rezan Epözdemir, sanıklar için hileli kışkırtma indirimi uygulanmaya çalışıldığını ileri sürerken, duruşmada ağız dalaşı çıktı. sonra mahkeme 15 Şubat'a ertelendi.

Muğla 3. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesinde yapılan ikinci duruşmaya davalı Cemal Metin Avcı esir bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Diğer tutsak sanık Mertcan Avcı ise mahkeme heyeti huzurunda savunma yaptı.

Saat 13.30'da başlayan duruşmaya Gültekin'in yakınları, Aile, Alıştırma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Muğla Barosu temsilcileri, bayan hakları derneklerinin üyeleri ve taraf avukatlarının katıldı.

Duruşmada, 23 Aralık 2020'de yapılan keşifle ilgili araştırmacı raporunun değerlendirileceği ve haklarında zor kullanarak getirilme kararı verilen 2 şahit dinlendi.

Akyaka Mahallesi'nde tek başına yaşamış Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin'in (27) kaybolduktan 5 gün sonra 21 Temmuz 2020'de cesedinin bulunmasıyla ilgili genç kızın eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı tutuklanmıştı.

BABA SALONU TERK ETTİ, EPÖZDEMİR REDDİ HAKİM İSTEDİ

Öldürülen genç kızın babası Sıddık Gültekin, "Davadan adil bir karar çıkacağına inanmıyorum. Başka bir egemen istiyorum." diyerek duruşma salonunu terk etti.

Duruşmaya, tanıkların dinlenmesiyle devam edildi.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sanığa hileli kışkırtma indirimi uygulanmaya çalışıldığını öne sürerek mahkeme heyetinin reddini istek etti.

EPÖZDEMİR'DEN AÇIKLAMA: "PINAR GÜLTEKİN SUÇLUYMUŞ GİBİ ALGI YARATILIYOR"

Ailenin avukatı Rezan Epözdemir duruşma sonrası gazetecilere izah etme yaptı. Epözdemir şunları söyledi:

"Bir tanık dinlenebildi. Reddi başat gerekçemizde, müvekkil mahkeme salonunu terk etti. Duruşmaya halel getirildiğini düşünüyorlar. Güya cinayeti işleyen Âlem Metin Avcı ve Mertcan Avcı değilmiş de Pınar Gültekinmiş gibi bir sezgi oluşturulmaya çalışılıyor. Bu ceza meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Güya burada yargılanan Pınar Gültekin'in özel hayatı. Senkronize, organize bir ceza bitmiş.

Karşısında tarafın klişe savunmaları var ya, onun diğer tezahürü var. 'Beni bıçaklamaya çalışıyordu, o yüzden öldürdüm' diyor. Buradan ABD'ye müzekkere yazılıyor, iCloud'a karşın mesajlar, videolar isteniyor. Güya yargılanan Metin Kâinat Avcı ve Mertcan Avcı değil de Pınar Gültekinmiş gibi idrak yaratılıyor. Apple bu bilgileri bir yıl önceden göndermez, şahit ifadesi alınırken yönlendiriliyor. Geldiğimiz noktada, mahkemenin tarafsızlığına halel gelmiştir. Umut ediyoruz, bu talebimiz kabul görür. 15 Şubat'a dek reddi dominant ve sonraki prosedürler işletilecek."

Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin ise, "Biz bu mahkemeden yargı çıkacağına inanmıyorum. Ben yüreği yanan bir baba olarak, sanki davalı biziz de mağdur olan onlar. Bu mahkemeden sağlıklı bir karar çıkacağına inanmıyorum. Şahit gösteriyorlar, duruşma başkanı şahidi yönlendiriyor" ifadelerini kullandı.

AKIL SAĞLIĞI BÜTÜN ÇIKTI

Temmuz ayında Türkiye’yi sarsan Pınar Gültekin cinayetinin katil zanlısı Cemal Metin Avcı için Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen birincil duruşmada mahkeme ara kararında katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın fikir sağlığının yerinde olup olmadığına yönelik rapor tanzim edilmesini istemişti. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin raporunda Cemal Metin Avcı’nın us sağlığının yerinde olduğu ve canice ehliyetinin bulunduğu açıklandı.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin 26 Aralık 2020 tarihinde düzenlediği raporda, “16 Temmuz 2020 tarihinde işlendiği bahis olunan ‘Kasıtlı Olarak canavarca hisle ya da eziyet çektirerek öldürme’ suçuna karşısında işlediği yasal anlam ve sonuçlarını açıklayabilir ve davranışlarını yön belirleme yeteneğini azaltacak veya kaldıracak düzeyde bir zihin hastalığı bulunmamaktadır. Ceza sorumluluğu tamdır” denildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com