Sabahleyin Gazetesi'nden Istek Yaman Demir'in haberine tarafından Türkiye, Mine Mumcu ismini kısa sürede yüksek kâr vereceğini vadeden Ponzi Piramit isimli sistemle tanıdı. Magazin, spor ve iş dünyasındaki çoğu kişiyi dolandıran Mumcu; Burcu Kıratlı, Semih Erden gibi isimlerin "Dolandırıldık" ihbarı sonrası tutuklanmıştı.

Mumcu, soruşturma sürerken piyasadan topladığı milyonlarca lirayı İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde etkinlik gösteren bir mücevherat şirketine yatırdı. Mücevherlerin hazırlandığı sürede savcılık kadar gözaltına alınan Mumcu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mumcu'nun cezaevinde olduğu sürede işyeri mücevherleri hazırlamış ve Mumcu'nun Nişantaşı'ndaki ofisine götürmüştü. İddiaya tarafından Mumcu'nun yandaki çalışan, mücevherleri şirketten teslim aldı. Halen cezaevinde olan Mumcu, mücevherlerin teslim alındığını bilmiyordu.

Geçen günlerde avukatı aracılığıyla şirkete öğüt çeken Mumcu, mücevherlerin Feyza Aydın isimli çalışanı kadar alındığını öğrendi. Bunun üstüne davacı olan Mumcu, Avusturya'ya kaçtığını bahis ettiği çalışanının kendisini dolandırdığını ileri sürdü.

Kimler, ne dek dolandırılmıştı?

Basketbolcu Semih Erden, sisteme 1 milyon 708 bin lira yatırdı. Yatırdığı paranın 350 bin lirasını bölge Erden'in zararı 1 milyon 358 bin TL. Sisteme para yatıran diğer isimlerin zararları ise şöyle:

Burcu Kıratlı: Yarım milyon TL.

Tuzlaspor AŞ.'nin yöneticisi Rıdvan İlhanlı: 3 milyon 500 bin TL.

Yeliz Tuğba Yasa ve iki kardeşi: 3 milyon TL.

Halil İbrahim Demirel: 2 milyon 11 bin TL.

Halil Dündar: 1 milyon 147 bin TL.

Esin Odacılar: 500 bin TL.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ponzi-mine-unlulere-buyuk-sok-yasatti-haberi-533077