Milliyet Gazetesi'nin haberine göre prensin derneği ile İtalyan işletmeyi Yoox Net-A-Porter’ın iş birliğiyle ortaya çıkan koleksiyon, modaya “sürdürülebilir lüksü” getirmeyi hedefliyor.

İtalyan moda mektebi Politecnico di Milano’dan 6 İtalyan talebe tarafından planlanan koleksiyon, prensin derneğinin moda mektebi Çağdaş Artisan’dan 6 talebenin el emekçiliğiyle üretildi.

18 parçalık krallık koleksiyonunda bayanlar için 10, erkekler için 8 parça mahsulün olduğu belirtilirken, tasarımların maliyetlerinin 395 ila 1295 sterlin arasında değiştiği belirtildi. Yün, keşmir ve ipekten üretilen mahsullerin yer aldığı koleksiyon hakkında konuşan Prens Charles, “Ehemmiyetli olan, koleksiyondaki natürel malzemelerin nereden geldiğini keşfetmek. Modanın al, yap ve çöpe at yaklaşımına sahip olmak bütün bir delilik gibi görünüyor” dedi.

Ömür boyu kullanılabilmesi için mahsullerin bakım yönergelerinin de yer aldığı koleksiyondan elde edilen kazanç, tekstil eğitim programlarını desteklemek için prensin vakfına aktarılacak. 

Kaynak: www.sacitaslan.com