Sözcü Gazetesi'nin haberine göre kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak eşi ve çocuğuyla ABD'ye yerleşen Prens Harry, uzun süre konuşulan ve ailesiyle ipleri kopma noktasına getiren Oprah Winfrey röportajından sonradan bir kere daha gündemde.

Meghan'ın bir dönem intihar etmeyi düşünmesi ve oğlu Archie'nin ten rengiyle ilgili sorular yöneltildiğini söz konusu röportajda anlatan Harry, Kraliyet ailesine bir şok daha yaşatmaya hazırlanıyor.

Dedesi Prens Philip’in cenazesi ve annesi Prenses Diana’nın heykelinin açılışı için elde etmek üzere iki kere İngiltere’ye dönen Harry’nin, burada babası Prens Charles ve ağabeyi Prens William’la buzları erittiği bahis edilmişti. Oysa İngiliz basını, ‘Megxit’ olarak adlandırılan ve Meghan ile Harry’nin aileden koparak ABD’ye gidiş sürecinin bir kitapta anlatılacağını yazdı.

HERKESTEN GİZLEDİ

Daily Mail’in haberine tarafından Prens Harry’nin kitap için gizli bir uzlaşma yaptığı ve bu konudan Kraliçe Elizabeth ve Prens Charles ilk kez edinmek üzere hiçbir ailesi üyesine bahsetmediği belirtildi.

İngiltere’nin en büyük yayınevlerinden Penguin Random House’la anlaşan Harry’nin, kitap karşılığında alacağı 20 milyon dolar ücreti hayır işlerine bağışlayacağı öne sürüldü.

Kitabın isminin demin emin olmadığı, imlâ süreci için son tarihin Ekim ayı olduğu öğrenildi. Kitabın önümüzdeki sene satışa çıkması bekleniyor.

HAYVANAT BAHÇESİ BENZETMESİ

İkinci çocukları Lilibet’i kısa vakit önce kucaklarına bölge çiftten Harry, daha önce bir podcast programında Kraliyet ailesindeki yaşamını ‘The Truman Show' filmine ve hayvanat bahçesinde yaşamaya benzetmişti.

Prens Harry, “Kimseyi suçlamıyorum. Parmağını bir kişiye doğrultup onu suçlamak gerektiğini düşünmüyorum. Ama konu ebeveyn olmaya geldiğinde, anne ve babamın yaşadığı sıkıntılar sebebiyle ben de acının ve ızdırabın bazı türlerini tecrübe ettim. Bu yüzden bu döngüyü canını yakmak ve aileme geçirmemem gerektiğine belli olmam gerekiyordu. Genetik olarak aktarılan pek çok acı ve bıkkınlık var. Ebeveyn olarak, ‘Bu benim başıma geldi ama senin de gelmemesi için elimden geleni yapacağım' dememiz gerekiyor” dedi.

‘PERDENİN ARKASINI GÖRDÜM'

20'li yaşlarındayken Kraliyet görevi üstlenmek istemediğini ayrım ettiğini gösteren Prens Harry, annesi Prenses Diana'nın başına gelenlerin bunu görmesini sağladığını vurgulayarak, “Perdenin arkasından olanları gördüm. Nasıl bir iş modeli olduğunu, operasyonların nasıl yürüdüğünü biliyorum ve bunun bir parçası edinmek istemiyorum. Bu The Truman Show ile hayvanat bahçesinde olmanın karışımı gibi bir koşul” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/prens-harry-ingilitere-kraliyetine-sok-yasatmayi-surduruyor-haberi-535742