1981 yılında rüya gibi bir düğünle hayatlarını birleştiren Prens Charles ile Prenses Diana 1996'da olaylı bir şekilde boşandı. Boşandıktan sonra prenseslik unvanını kaybederek leydi olarak kalan Diana, 1997'de Paris'te paparazzilerin takibi sırasında tünelde geçirdiği kazada hayatını kaybetti.

Kraliyet Ailesi'nin en unutulmaz üyelerinden Lady Diana'nın ölümünden yıllar geçti ancak kurallara kafa tutan prenses hala gündemde kalmaya devam ediyor.

İngiliz monarşisinin geleneklerine kafa tutan, giyimiyle ve sıcakkanlılığıyla başta İngilizler olmak üzere dünyanın sevgisini kazanan Diana'nın Prens Charles ile Daily Telegraph'a verdiği röportaj, The Crown dizisinin yeni sezonunun yayınlanmasıyla tekrar akıllara geldi.

İngiliz monarşisinin geleneklerine kafa tutan, giyimiyle ve sıcakkanlılığıyla başta İngilizler olmak üzere dünyanın sevgisini kazanan Diana'nın Prens Charles ile Daily Telegraph'a verdiği röportaj, "The Crown" dizisinin yeni sezonunun yayınlanmasıyla tekrar akıllara geldi.

Charles, 1981'de The Telegraph'la yaptığı röportajda "Diana'nın 16 yaşında ne kadar eğlenceli ve çekici bir kız olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum. Eğlenceli ve hayat doluydu" diyor.

Diana ise 3 yıl sonra tekrar bir araya geldiklerini ve nişanlanmalarının çok uzun sürmediğini anlatıyor. Ayrıca röportajda "13 kez görüşüp evlendik" sözleri dikkat çekiyor. 

Nişanlarını ilan ettikleri gün yapılan röportajda muhabirin ikiliye yönelttiği "Birbirinize aşık görünüyorsunuz" sözlerine Prens Charles'tan beklenmedik yanıt geliyor. 

Röportajda Diana, "Tabii ki aşığız" yanıtını verirken Charles "Aşk ne demekse artık" cevabını veriyor.

Diana yıllar sonra eski eşinin röportajdaki ifadesi için "Garip bir cevaptı. Beni travmatize etti" itirafını yapıyor. 

The Story of Diana adlı belgesele göre Camilla Parker, Prens Charles'ın ilk aşkıydı ancak Parker hem evli hem de çocuklu olduğu için Kraliçe Elizabeth tarafından Kraliyet Ailesi'ne kabul edilmemişti. Bu sırada Prens Charles ile Lady Diana birlikteliğe başlamış ve unutulmaz bir düğünle dünyaevine girmişti. Ancak Prens, Camilla Parker'ı bir türlü kafasından çıkaramamıştı.

Hatta Prens, evli olduğu dönemde Parker'ın hediye ettiği kol düğmelerini düğününde takmıştı. Diana, balayında ise Prens Charles'ın defterinin arasında Camilla Parker'ın fotoğrafını bulmuştu. Bu aşkı öğrenen Diana Spencer resmen yıkılmıştı. 

Yeme bozukluğuyla mücadele eden Diana, bir hayli kilo vermişti. Ayrıca Diana'nın halktan gördüğü ilginin Prens Charles'ı rahatsiz ettiği iddia edilmişti. 

Lady Diana ile Prens Charles 1996 yılında olaylı bir şekilde boşanmıştı. Charles, Camilla Parker ile 2005 yılında evlenmişti. 

Kaynak: www.sacitaslan.com