İzmir'de 6.9 büyüklüğünde zelzele alana geldi. Merkez üssü Seferihisar sarihleri olan zelzele İstanbul dahil tüm Marmara'da sezildi.

Yaşamını kaybeden ve yaralanan yurttaşların olduğu zelzeleyle alakalı Bilim Yüksekokulu Abonesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Dostlar, kayıtlarınıza bakarsanız, 2 Tem. 2020'de İzmir'in zelzeleselliğini ve faylarını anlatmıştım. Bugünkü zelzele, Kuşadası Körfezi içerisinde, muhtemelen D-B uzanımlı bir fay içerisinde oldu. İzmir bölgesinde bu istikametli faylar Gediz ve B. Menderes graben sistemine bağlı.

Zelzele muhtemelen B. Menderes fay ailesi içerisindeki fayda. Bir de D-B sistemini kesen KD-GB istikametli güzergah atımlı fay sistemi var. İzmir yarımadasında bu ailenin fayları arasında Çeşme, Gülbahçe, Seferihisar, Tuzla fayları sayılabilir.

Zelzele üreten fay Seferihisar ve Tuzla faylarını kesiyor olabilir, bu faylara enerji transfer etmiş olabilir. Zelzeleye hazırlık çalışmalarında bu husus da göz önünde yakalanmalıdır.

Natürel bu bugün yarın bu faylarda da zelzele olacaktır anlamına gelmiyor. Hepimizin başı sağ olsun. Can Verenlere Allah’tan rahmet diliyorum."

Kaynak: www.sacitaslan.com