Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Şahin, “25 Ocak günü, Çinli araştırmacıların 11 Ocak’ta yayımladığı koranavirüs kalıtımsal dizilerini kullanarak 10 öbür namzet hazırladım. sonra ise en içten adayı birkaç saat içerisinde tasarladım” dedi.

Şirketlerinde aşıyı üretecek kapasitede eleman çalışmadığını anlatan Şahin, “O sıralar bir grip aşısı üzerine çalışıyorduk ve tatmin edici elemanımız yoktu” ifadelerini kullandı. Şahin, aşıyı 11 ayda bulmalarının sebebi olarak 30 yıldır bağışıklık sistemi güçlendirme ve kanser çalışmalarını gösterdi.

Prof. Şahin, kendilerine uzun yıllardır sağlanan takviye olmaksızın, bu denli kısa sürede aşıyı geliştirmenin mümkün olmayacağını vurguladı.

BioNTech’in üstteki seviye ismi Prof. Açlık Türeci de aşının tabi etkilerinin geçici olduğunu vurguladı. Türeci, Reuters’a yaptığı açıklamada da “Maraton bizim için bitmedi. Burada BioNTech bünyesindeki ekibimiz gece gündüz ve hafta sonu da dahil edinmek üzere çalışıyor, izinler kaldırıldı. Ekibimiz Noel boyunca da teslimatın şipşak olabilmesi için çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com