Sabahtan Gazetesi'nin haberine tarafından Alman merkezli ilaç şirketi Biontech'in kurucusu Prof. Uğur Şahin, Mayıs sonunda ya da haziran ayının başında Kovid-19 olgu ve can kaybı sayısının daimi ölçüde düşeceğini böylece sıradan yaşama dönülebileceğini söyledi.

Der Spiegel dergisine ve Bild gazetesine konuşan Şahin, aşılamayla birlikte olgu sayılarında manâlı ve kalıcı düşüşün mayıs sonunda ya da haziran başında gerçekleşeceğini söyledi. Şahin, "Manâlı ayırıcı özellik o döneme değin tatmin edici sayıda insanın aşılanmış olması. Fakat yeni müşteri koronavirüsün (Kovid-19) yoklama altına alınması, virüsün bundan böyle bulaşmayacağı ve tamamen biteceği anlamına gelmiyor. Sadece alışılagelmiş bir yaşama baştan dönebileceğimiz anlamına geliyor" şeklinde konuştu. Mutasyonların vaka can kaybı sayılarını çabuk şekilde artırdığını söyleyen Uğur Şahin, "Bu durumdan endişeleniyorum. Görünen o ancak, yeni mutasyonlar sebebiyle Kovid-19 pandemisi aşıyla sürü bağışıklığı sağlanmadan yeni bir ivme kazanacak" derken Biontech-Pfizer aşısının mutasyonlara aleyhinde etkili olduğunun altını çizdi.

IŞIK GÖRÜNDÜ

İsrail'de elde edilen verilerin aşılarının mutasyonlara karşısında etkin olduğunu ispatladığını belirtirken, "Tünelin ucundaki ışığı görüyoruz. Görünen ışık da tünelin ışığı yok. Aşının etkinliği doğruca keza virüsün bulaşması keza de virüsün insan içindeki gelişimi engelleniyor. Ben aşının bu dek etkin olmasını beklemiyordum" biçiminde konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/prof-ugur-sahinden-normale-donus-tarihi-haberi-529229