Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde bulunan duyuruya göre, kozmetik ve bireysel bakım ürünleri sektöründe etkinlik belirten teşebbüslerin tekrar satış fiyatlarını saptama edip, internet satışlarını kısıtlayarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma, Komite göre karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen veri, belge ve yapılan tespitleri bahis eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve tatmin edici buldu. Komite; Biota Bitkisel İlaç ve Kozmetik Laboratuarları A.Ş., Colastin Sağlık Durumu Ürünleri A.Ş., Gerçek Kozmetik San. ve Tic. Ltd. Şti, Kozmoklinik Kozmetik ve Medikal Ürünler Paz. ve Tic. A.Ş. ve MOT Grup Bilişim Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu göre alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs veya teşebbüs birliklerinin kanunu ihlal ettikleri, cinayet yaptırımıyla aleyhinde karşıya kaldıkları ya da kalacakları anlamına gelmiyor.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/rekabet-kurulu-kozmetik-devleri-hakkinda-sorusturma-baslatti.html