Çiftin avukatı olayı değerlendirirken sosyal medyada dönen tüm iddiaları cevapladı. Akıllarda tek soru kalmadı. Peki avukat Şeyda Yıldırım çift ile ilgili ne açıklama yaptı:
"Birinci dedikoduya göre Ebru Gündeş tutturmuş, illa Miami'de ev alacakmış. Çünkü Türkiye'deki en zengin insanlardan biriyle evli olarak kimseden geri kalmak istemiyormuş. O yüzden de eşi Reza Zarrab'la ev bakmak için ısrarla Miami'ye gitmişler. “Sibel Can'dan ne eksiğim var” diye… Hikayenin gerisini biliyorsunuz; Reza Zarrab tutuklandı. Ebru Gündeş ve çocuğu hemen Türkiye'ye döndü ve Amerika'ya bir daha gelmediler.

İkinci dedikoduya göre Ebru Gündeş'e ‘birilerinden' haber gelmiş. İşlerin kötü gideceği bilgisi önceden ona uçurulmuş ve kendisini Zarrab'dan koparması, hatta bir süre de Türkiye'de kalmaması yönünde tavsiyede bulunulmuş. Miami'de ev alıp, boşanıp, ABD'ye yerleşmeyi planlıyormuş Gündeş. Tabii bunlar Miami'deki Türklerin kendi aralarında konuştuğu, genellikle ‘mış-muş'lu ve dayanağı olmayan iddialar. Reza Zarrab'ın avukatı Şeyda Yıldırım'a boşanma iddialarını sordum. Tıpkı müvekkili gibi New York'ta olan Yıldırım gülerek, “Eyvah ben buradayım, nasıl olacak şimdi?” dedi. Boşanma iddialarını da kesin bir dille reddetti. Son yıllarda burada Türk nüfusu öyle hızlı artmaya başladı ki, beraberinde dedikodu çarkları da hızla dönmeye başladı."