Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Doğu Karadeniz Bölgesinde etkin olan şiddetli yağış, yaşamı negatif etkiliyor. Rize’de sağanak nedeniyle derelerin su seviyesi yükseldi.

YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

Ardeşen ilçesinde bazı dereler taşarken, Hediye köyünde yollar, ulaşıma kapandı. Işıklı köyünde ise bir takım evlerin zemin ve bodrum katlarını su bastı.

“ÇAY YATAKLARINDAN UZAKLAŞIN” ÇAĞRISI

Karadeniz Sahil Yolu Işıklı mevkisinde ise ulaşımda aksaklık yaşanırken, şiddetli yağışın sürdüğü bölgede taşkın riskine karşı yetkililer, dere yataklarından uzaktan durulması çağrısı yapıldı.

HEYELAN MEYDANA GELDİ

ÖTE YANDAN etkili olan sağanak sebebiyle Ardeşen ilçesi Armağan köyü Dereciler mevkisinde heyelan meydana geldi. Heyelanda yamaçtan kopan toprak kütlesi sebebiyle yol ulaşım kapandı.

Pazar ilçesinde ise sağanak nedeniyle sokak ve sokaklar göle döndü. Bazı sürücüler araçları ile yolda kaldı.

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI, KAYIPLAR VAR

Rize'de merkeze alt Muradiye Beldesi'nde şiddetli sağanak yağış nedeniyle heyelan sonucu yıkılan 3 katlı evin altında kalan 3 kişiden 1'i olan Hacere Mert ilgi çekici altından cansız olarak çıkartıldı. Eşi Nuri Cemal Mert ve yağmurdan kaçarak evin altına sığındığı öğrenilen Batuhan Delihasan'ı ise arama çalışmaları AFAD, İDAK, AKUT ve JÖAK ekipleri göre sürdürülüyor.

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/rizeyi-saganak-vurdu-aci-haber-geldi-haberi-535512