Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yakalanan Mehmet Yaşar Coşkun gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Depremin vurduğu Hatay Antakya’daki en lüks yapılardan biri olarak gösterilen ve Antis Inşa’nın 2012 yılında yapımı tamamlanan Rönesans Rezidans depremden sonra yerle bir oldu.

12 katlı 250 konutun yerle bir olduğu yapıdaki daireler yaklaşık 1.5 milyon lira ile 3 milyon lira arasında satışa sunuluyordu.

Depremde yerle bir olan rezidansı yapı eden şirket iki kardeş müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun ve İnşaat Mühendisi Hüseyin Yalçın Coşkun’a ait olduğu öğrenilirken iki kardeş kayıplara karıştı.

Hüseyin Yalçın Coşkun’un 2017 yılında şirketleri Antis Inşa’nın merkezini taşıdıkları Karadağ’da olduğu iddia edildi.

KAÇMA HAZIRLIĞINDA İSTİHBARATI

Rezidansın yerle bir olması üzerine Coşkun kardeşler hakkında soruşturma başlatılarak yakalama kararı verildi.

Soruşturma birimleri, müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun’un yurt dışına çıkış hazırlığında olduğu yönünde istihbari data edindi.

HAVALİMANINDA YAKALANDI

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen ekipler Karadağ’a firar etmek isteyen müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun’u İstanbul Havaalanı’ndayken yakalayarak gözaltına aldı

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/ronesans-rezidansin-muteahhidi-mehmet-yasar-coskun-yurt-disina-kacarken-yakalandi.html