Sabahleyin Gazetesi'nin haberine göre Enver Aysever'in sunduğu "Ayrıntılar" programını inceleyen Üstteki Kurul, yayın konuğu Sera Kadıgil'in, "Orada Diyanet diye bir kurum var… Bir mezhebin kara propagandasını yerine getirmek için kullanılan bir kuruma biz milyarlar ödüyoruz ya. Bütçe görüşmelerinde benim en delirdiğim şey bu. Diyanet bu hâliyle bir dinî kurum falan yok, bir siyasal İslamcı gereçtir ve kapatılmalıdır." sözlerini değerlendirdi.

Laf konusu yayın sebebiyle Tele 1'in 6112 Sayılı Yasanın 8'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "Yayınlama hizmetleri,… Irk, dil, din, cinsiyet, derslik, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa kışkırtma edemez ya da toplumda nefret duyguları oluşturamaz." hükmünü ihlal ettiği kanaatine varan RTÜK, yayıncı kuruluşa 3 gün yayın erteleme ve yönetimsel para cezası verilmesine karar verdi.

Karar, Yasa gereği bir yıl içinde Tele 1 hakkında daha önce aynı cinayet bendinden verilen diğer bir yaptırım üzerine alındı.

Tele 1'in bu karardan sonra 1 yıl içinde benzer ihlali tekrarlaması durumunda ise RTÜK, yayıncı kuruluşun lisansını iptal edebilecek.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/rtukten-flas-tele-1-karari-haberi-556066