Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya İlişkileri Koordinatörü Şükrü Küçükşahin, corona virüse yakalanan kardeşi Cemal Küçükşahin (59)'in 25 gün sonradan yaşamını yitirdiğini, oysa vefat belgesine “Bulaşıcı olmayan hastalık (doğal vefat)” yazıldığını açıkladı.

Bu duruma tepki bildiren Küçükşahin, “Bu kandırmaca yok mi, devlet bize karşısında buna niçin gereksinim duyar? Niçin bu aldatmaca?” diye karşı çıktı.

CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın sosyal medya üzerinden “Covid-19 tedavisi görürken can veren Cemal Küçükşahin’in vefat raporuna, bulaşıcı olmayan rahatsızlık yazılmış. Gazeteci Şükrü Küçükşahin, kardeşimin diğer sıhhat sorunu yoktu diyor” ifadeleriyle vefat belgesini paylaştı.

Bunun üzerine gece yarısı sosyal medyadan üzerinden ölüm raporlarını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bir vakıf üniversitesi hastanesinde çare görürken ölüm raporunda tüm bilgilerin eksiksiz verilmediği bir vatandaşımızın kayıtlarımızda durumu olması gerektiği gibi Kovid-19 olarak yer almıştır. Buradan bilgilerin güvenilirliğini şüpheli hale getirmenin kimseye faydası yoktur” dedi.

Sıhhat Bakanı'nın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bugün bir hasta yakınının sosyal medyadan paylaştığı ölüm belgesi ile Kovid-19 tedavisi görebilen bir hastamızın ölüm belgesinde yazar bilgilerden yola çıkarak kişinin Kovid ölümünün saklandığı iddia edilmektedir. Ekte hasta yakınının ve bazı siyasilerin paylaştığı belgeyi ve kayıtlarımızdaki ölüm belgesini paylaşıyoruz.

“İLGİLİ HEKİMİN SORUMLULUĞUNDA”

Müteveffa Cemal Küçükşahin bir vakıf üniversitesi hastanesinde Kovid-19 tedavisi görürken vefat etmiştir. Kişinin vefat belgesini aranjör doktorumuz ölüm nedenine bulaşıcı olmayan rahatsızlık bilgisi girerek ölüm belgesini onaylamıştır. Ölüm belgelerinin onaylanması ve ölüm nedeninin belirlenmesi peşine düşüp takip eden hekimimizin sorumluluğundadır. Ancak vefat belgeleri hekimlerimiz onayladıktan daha sonra 3 ayrı hekimden oluşan bir üst kurul tarafından incelenerek yoklama edilmekte ve bir hata ya da yetersiz olduğu düşünüldüğünde hekim bilgilendirilerek raporunu incelemesi istenmektedir.

Hastanın 30 Nisan 2021 tarihinde vefat raporu hekim kadar onaylanmış ve üstteki kurul incelemesi sonrası 2 Mayıs 2021 tarihinde hekime rapor iade edilerek hastanın Kovid-19 artı olduğu ve bunun tanıda belirtilmesi gerektiği hatırlatılmıştır. Doktor de raporunu tekrar düzenleyerek benzer gün onaylamıştır. Raporun son hali ekte sunulmuştur. Bu hasta kayıtlarımızda ve tüm istatistiklerimizde covid ölüsü olarak kayıtlıdır.

“NİHAİ İŞLEM YAPILMAMIŞTI”

İddia edildiği gibi hasta Kovid olduğu halde değilmiş gibi bir tescil yoktur. Hasta yakınına teslim edilen belge defin işlemlerinin gecikmeden yapılması için nihai analiz yapılmadan düzenlenmiş ve incelemeye açık olan belgedir.

Hastanın vefat belgesinde bulaşıcı olmayan hastalık yazılı olmasının nedeni tedavisi 23 gün süren hastamızın bir vakit sonra PCR deneme sonucunun negatif çıkmış olmasıdır. Hekim burada bulaşıcı bir koşul kalmadığına hükmetmiştir ve nihai karar verici hekimin kendisidir.

“KİMSEYE FAYDASI DEĞIL”

Kısaca bir vakıf üniversitesi hastanesinde çare görürken ölüm raporunda tüm bilgilerin eksiksiz verilmediği bir vatandaşımızın devletimizin kayıtlarında durumu olması gerektiği gibi Kovid-19 olarak yer almıştır. Buradan bilgilerin güvenilirliğini şüpheli ayla getirmenin kimseye faydası yoktur.

Müteveffa Cemal Küçükşahin beye Allah’tan rahmet ve sevenlerine bu vesile ile bitmiş başsağlığı diliyorum."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/saglik-bakanindan-olum-belgesi-aciklamasi-haberi-532124