Sabahleyin Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre Zeliha Özdemir isimli genç bayan film senaryolarını aratmayacak bir planla, herkesi kendinin hâkim olduğuna inandırdı. Hak Iş Yüksek Okulu mezunu Özdemir, ailesine ve çevresindekilere Hukuk Fakültesi'nde okuduğunu söylüyordu.

İddiaya kadar 2017'de internette gezindiği sırada adının ve soyadının benzer olduğunu ayrım ettiği bir hâkimin Hâkimler Savcılar Kurulu (HSK) göre yayınlanan ödev listesindeki bir şehirde görevlendirildiğini fark etti. Sonrasında ise plan yapan Özdemir, sahte hâkimsavcı kimlik kartı bastırdı. Kimliğe, benzer isimdeki hâkimin sicil numarasını ekleyip kendi fotoğrafını yapıştırdı. Sahte kimlikle spor salonuna üyelik yaptırdı, sahibi olduğu aracı için kasko indiriminden faydalandı.

Antalya Adliyesi'ne gitgide artarak önce müstakbel kocasına, ardındaki sözde meslektaşlarına kendisini Çeşme hâkimi olarak tanıtan bayan, geçici olarak Antalya'da HSK müfettişi olarak görevlendirildiğini fakat çocuğunun hastalığı sebebiyle göreve başlayamadığını söylüyordu. Özdemir, yalanlarıyla hâkim olduğuna inandırdığı Antalya Cumhuriyet Savcısı Alper Tunçer ile evlendi. Reel hâkim- Zeliha Özdemir ise Suç Oluşturan Mahkemesi hâkimiydi. Evlenip Tunçer soyismini de bölge Özdemir, eşiyle hak mevzuuatını tartışıp bir fazla konuda istişarelerde zeka bulunuyordu.

KART TALEBINDE BULUNDU

Geçtiğimiz 5 Nisan günü Antalya Havaalanı'ndan gelirken hazırladığı sahte kimliği çantasında bulamayan Özdemir, sahte kimliğin verdiği gerçekçiliğe pek kendini kaptırmıştıki, havalimanı polis merkezi amirliğine başvurarak kimliğini kaybettiğine dair başvuruda bulundu.

Ama bir saat sonra kimliğinin sahte olduğunu hatırlayıp başvurusunu geri çekti.

16 TEMMUZ'DA TUTUKLANDI

Uzun süre göreve başlamadığı için maaş alamadığı yalanını sürdüren Zeliha Özdemir'in oyunu HSK'nın tayin listesiyle son buldu. Savcı Alper Tunçer, HSK'yı arayarak eşinin adının devir listesinde yer almadığını, bir yanlışlık olup olmadığını sordu. HSK'dan kendisine herhangi bir yanlış olmadığını, Zeliha Özdemir'in bundan böyle kayıtlarda bambaşka bir soy isimle yer aldığı cevabıyla karşılaştı.

Sahte hâkim olan eşinin sicilini kullandığı gerçek baskın Zeliha Özdemir evlenmiş ve soyismi değişmişti. Savcı Tunçer'in ihbarı sonrası sahte hâkim Özdemir Antalya'da gözaltına alındı. Özdemir, 16 Temmuz'da sevk edildiği Sulh Cinayet Hâkimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tunçer ise sahte kimlikli eşine bundan başka boşanma davası açtı. Özdemir hakkında, "Devlete Ait belgede sahtecilik ve halk görevini kanunsuz üstlenme" gibi suçlardan başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/sahte-hakim-savci-kocasini-da-kandirdi-haberi-535724