Sabah Gazetesi'nden Emir Somer'in haberine göre İstanbul'da Rum, Musevi, Ermeni, İtalyan ve Fransız asıllı olan ve yurt dışında yaşayan bazı bireylere ait gayrimenkulleri sahte evraklarla üzerlerine geçirip satan çete çökertildi. Mali Kabahatlerle Çaba Şube Müdürlüğü takımlarının harekâtıyla tutulan çete azalarının 20 gayrimenkulü sahte vekaletnamelerle "servetçi" gibi görünerek üzerlerine geçirdikleri ve 200 milyon liralık vurgun yaptıkları tanımlandı.

ÇETENİN 6 AZASI YAKALANDI

İddialara ve polislerin tespitlerine göre; çetenin aboneleri ilk olarak sahipleri yurt dışında olan veya ölüm etmiş gayrimenkuller için servetçilerin mallardan haberdar olup olmadıklarını inceledi. Çetenin aboneleri; servetçilerin ve kendilerinin ismine yurt dışı noterliklerine ait sahte vekaletnameler tertip etti ve gayrimenkulleri evvel "servetçi" gibi gözükerek kendi üzerlerine geçirdi. Çete azalarının 20 gayrimenkulü aynı usulle üzerlerine geçirdikleri ve üçüncü bireylere sattıkları tanımlandı. Başkalarına ait gayrimenkullerin satışını yaparak haksız hasılat elde eden çeteye Mali Kabahatlerle Çaba Şube Müdürlüğü takımları Edirne, Sakarya ve İstanbul'da eş zamanlı harekât tertip etti. 200 milyon liralık haksız hasılat sağlayan çetenin altı azası tutularak nezaretine alındı.

Çete azalarının özellikle Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Fatih'teki gayrimenkulleri niyet seçtiği belirtildi. Mevzubahisi gayimenkuller arasında Taksim, Beşiktaş ve Bebek gibi mahallelerde parasal bedelleri çok yüksek olan gayrimenkullerin de bulunduğu ifade edildi. O adreslerin arasında Bebek'te denize yalnızca 80 metre mesafede bulunan bir bina ve Taksim İlkyardım Hastanesi'ne 20 metre mesafede beş katlı bir binanın da yer aldığı bilindi. Nezaretine alınan 6 kuşkulunun İstanbul Şehir Emniyet Müdürlüğü'ndeki legal harekâtlarının devam ettiği, kaçak bir kuşkuluyu tutma çalışmalarının ise sürdüğü bilgisine erişildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com