Lafçı Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre İşsizlik Sigortası Fonu'nun bin 125 lira 87 kuruş işsizlik ücreti yatırdığı F.E. adlı yurttaşın banka hesabına birikmiş ödenti borcundan dolayı haciz konuldu. İşsizlik ücretini kıskandığı için güç gidişata düşen F.E., itiraz edince bir dizi bürokratik operasyonun sonunda ücretine kavuşabildi. Legal hakkı gereği itiraz etmesi gerektiğini öğrenmeyen çok rakamda yurttaşın işsizlik ücretinin haczedildiği hipotez ediliyor.

GÖZ KOYDULAR

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 50'nci maddesi gereğince işsizlik ücretine damga aidatı hariç hiçbir biçimde bir ödenti ya da kesinti uygulanamadığını, işsizlik tahsisatının nafaka borçları dışında haciz veya başkasına devir ve temlik edilemeyeceğini belirtti. Emir, “İşsizlik ücreti ile geçinmeye, ailesini geçindirmeye çalışan vatandaşlar dayanak beklerken, iktidar bu temenninin aksine artık yurttaşların işsizlik ücretine dahi göz koymuş gidişatta” dedi.

İTİRAZ ETMEYENLERİN GİDİŞATI NE OLACAK?

“Hükümet evvel işsizin ücretine haciz koyuyor, sonra da itiraz üzerine ‘pardon' diyor. Beşeri ve vicdani olmayan bu davranış ve tavır, hukuka da terstir, yasada yeri de yoktur” diyen Emir, “İtiraz etmeyen ya da edemeyen yurttaşların gidişatı ne olacak?” diye sordu.

Kaynak: www.sacitaslan.com