Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine kadar sosyal medyaya düzenleme getiren yasa Kasım ayında TBMM Genel Kurulu'nda AKP ve MHP'li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi.

Muhalefet yeni düzenlemenin ‘sansür' olduğunu söyledi. Yasanın kabul edilmesiyle birlikte birbirini izleyen haberlere erişim engeli getirildi. Mahkemelerce bahşedilen “Haberlere erişim engeli” kararlarının sayısı 100'ü aştı.

Önceki gün, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ‘Kalyon İnşaat' ile ilgili olarak attığı tweet için Beykoz Sulh Cinayet Hakimliği'nden erişim engeli getirildi.

Türkkan tekrar sosyal medyadan durumu kınayarak “Gerçekleri söylemekten vazgeçmeyeceğim” dedi.

Son iki ayda erişim engeli getirilen haberlerden bazıları ise şöyle:

■ Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın diplomasının sahte olduğu haberi.

■ AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin'in, “Kuru ekmek yiyorsa aç değildir” sözleri ve yediği kebabın ücretini Denizli Çivril Belediye Başkanlığı'na ödettiği yönündeki haberler.

■ 1 milyon lira sus payı aldığı denetim kurulu raporuyla ortaya meydana çıkan AKP'li Belediye Başkanı'nın haberi.

■ Eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz'in hudut kapısında 100 kilo eroinle bulunması haberi.

■ AKP'li Mehmet Salih Saraç'ın jakuzi içerisinde “Ulan fakirler, beni rahatsız etmeyin” demesinin arkasından istifasını açıklayıp, görevine devam ettiğini belirten haberler.

■ PTT'nin eski genel müdürü döneminde, bayileri yoluyla İslami finans altın ürünleri hariç tutmak nedeniyle, protokol imzalayıp 2 milyon dolar aktarmasına ilişkin haberler.

■ Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan'ın bir hemşireye 500 kere “Ben salağım servisimden diğer servise gittim” yazdırmasıyla ilgili haberler.

■ İBB'nin, eski yönetimin kanunsuzluk iddiaları hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin haberler.

Kaynak: www.sacitaslan.com