Çağlar Ökten’le geçtiğimiz aylarda düğün masasına oturan Seda Sayan, ‘Ökten’ soyadını kullanmak istemedi. Bu konuyla ilgili duruşma sürecini başlatan Sayan ve avukatı, önemli açıklamalarda bulundu…

Şarkıcı Çağlar Ökten ile geçtiğimiz ay evlenen Seda Sayan bekarlık soyadını göstermek için mahkemeye başvurdu.

 

Dava dilekçesinde isminin nüfus kayıtlarında ‘Aysel Gürsaçer Ökten’ olarak geçtiğini belirten meşhur ressam, izdivaç soyadı olan ‘Ökten’in devlete ait işlemlerde sorun olması nedeniyle nüfustan silinmesini istedi.

Çağlar Ökten’in rızası var mı?

Şarkıcı ve sunucu Seda Sayan, geçen nisan ayında meslektaşı Çağlar Ökten’le bir oteldeki düğünle evlenmişti.

 

Çağlar Ökten ile evlilik birliği devamlı Seda Sayan, İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak kızlık soyadını kullanmak için dava açtı.

 

Seda Sayan’ın isminin nüfus kayıtlarında ‘Aysel Gürsaçer’ olarak geçtiğinin anlatıldığı dava dilekçesinde avukatı, “Müvekkilim, Çağlar Ökten ile evlendikten daha sonra nüfus kayıtlarında soyadı ‘Gürsaçer Ökten’ olarak değişmiştir.

Bu da devlete ait işlemlerde sorun yaratmaktadır. Müvekkilim, işlerinden nedeniyle kızlık soyadı olan ‘Gürsaçer’i uygulamak istemektedir.

Müvekkilin eşi Çağlar Ökten’in de bu konuda rızası vardır. Müvekkilin eşinin soyadı olan ‘Ökten’in nüfus kaydından silinmesini istiyoruz.

Müvekkilin nüfusta ‘Gürsaçer Ökten’ olan soyadının düzeltilerek, ‘Gürsaçer’ olarak kaydedilmesini talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/seda-sayan-kocasi-caglar-oktenin-soyadini-reddetti-mahkeme-sureci-basladi.html