Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine tarafından İstanbul Maltepe'de 9 Eylül günü 24 yaşındaki Sedanur Şen'in bir rezidansta ölü bulunmasıyla ilgili “taksirle ölüme neden olma” suçundan yürütülen soruşturma dahilinde şüpheli Serdar Yazıcı adli kontrolle özgürlük kalmış ve savcılık tarafından yapılan itirazın peşinde hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kadar “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan da hakkında soruşturma yürütülen Serdar Printer, bu soruşturma zarfında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sedanur Şen'in bir rezidansta ölü bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsmında ise yeni bir gelişme yaşandı. Yazıcı, başka suçtan tutsak bulunduğu Metris Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Anadolu Sulh Suç Oluşturan Hakimliği'ne bağlandı.

HAKİMLİKTE İFADE VERDİ

Hakimlikteki sorgusunda Sedanur Şen'in ölümüyle ilgisi olmadığını savunan belirsiz Serdar Printer, “Ona uyuşturucu maddeyi ben vermedim. Sedanur'un uyuşturucudan veya diğer bir nedenle öldüğü konusunda benim bir bilgim yoktur. Bildiğim benim bu olayla bir ilgim olmadığıdır. Ölümün benimle ilgisi bulunmadığı otopsi raporunda çıkacaktır. Bu olaylar nedeniyle savcılık hakkımda yakalama isteyince, uyuşturucu kullanmış olduğumdan dolayı ben de diğer birisinden uyuşturucu satın aldım. Burada da satın aldığım halde ben satıyormuşum gibi yol çevirmesinde ele geçen uyuşturuculardan nedeniyle İstanbul Adliyesi'ne çıkarılarak tutuklandım” dedi.

Hakimlik “taksirle ölüme niçin olma” suçunu işlediğine ilişkin Sedanur Şen'in ölümü sırasında yanına bulunan tek kişi olduğunun anlaşılması, ölümünün güvenilmez bulunması gibi fiziksel delillerin bulunduğu, belli otopsi raporunun az önce hazırlanmaması, delillerin iyice toplanmamış olması, delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesi bulunması sebebiyle adli kontrolün beceriksiz kalacağını belirterek, kararsız Serdar Yazıcı'nın tutuklanmasına karar verildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/sedanur-sen-sorusturmasinin-suphelisine-ikinci-kez-tutuklama-haberi-538651