MedyaRadar'ın haberine göre kendisi hakkında öldüğü veya cezaevinde olduğuna yönelik iddialar sebebiyle bir video yayın yapmak zorunda kaldığını bildiren Sedat Peker, "15 gün sonra can riskimle ilgili yeni bir değer biçme yapılacakmış, bundan sonraki aşamada bir karar verecekler. Ama burada lakin başka bir ülkede verdiğimiz akdi inşallah tamamlayacağız" açıklamasını yaptı.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!.. (VİDEO)

"BAZI ARKADAŞLARIMIZ ÖLDÜĞÜMÜ SÖYLEMİŞLER"

Peker iki haftalık aranın ardındaki yayımladığı videoda, "Bazı arkadaşlarımız benim öldüğüm veya cezaevinde olduğum yönünde şeyler söylemişler. Bu paylaşımları da başkalarının benim namına yaptığını söylemişler. giderken bu kısa videoyu çekme zorunluğu hissettim. Video çekmeme konusu benim fikrim ya da benim düşüncem değil. Milletlerarası güvenlik riski diye bir şey varmış. Ben kırmızı şeydeymişim.  Suikast yapılma riskinde en üstteki noktadaymışım" dedi.

"RİCALARIM NETİCESİNDE OLUR ÇIKTI"

"Bu sebeple video çekmem konusunda bulunduğum ülkenin kanunları gereği, dünyadaki uygulamalar bu yöndeymiş. Ancak ben kafa karışıklığı olduğu için böyle bir düşünceleri olduğu için kendilerinden ricada bulundum” diyen Peker, sözlerine şöyle devam etti: “Ricalarım neticesinde videoyu yayımlamam için olur çıktı. Ilk Önce şunu söylemek isterim, biz akit yaptık. Ben verdiğim sözden dönmem. İnşallah ilerleyen zamanlarda eğleneceğiz. Vallahi çılgın edeceğim billahi deli edeceğim.

"YIĞITLIK, TECRÜBE VE AKIL SAHİBİYİZ"

Benim için endişelendiğinizi biliyorum. Bana endişelenmeyip ufak çocuklarım için endişelenenlerin olduğunu biliyorum. Kendimizi de sevdiklerimizi de ailemizi de koruyabilecek dek cesaret, tecrübe ve zihin sahibiyiz. Biliyorum birçoğunuzu morali fazla bozuk, yaşadığınız koşullar, imkânsızlıklardan nedeniyle. Oysa böyle durumlarda şöyle yapardım, benden fazla daha kötü kadere sahip olmuş insanların hayatlarını incelerdim.

Bunların bir tanesini cezaevindeyken okumuştum. ‘Sistemde 50 sene’ diye. İskoçya’da 14-15 yaşlarındayken 10 yıl oldu kitabı okuyalı. Mahallede işlediği minik bir suçtan dolayı ayrıca kriminal bölümü olan keza hastane ayrıca cezaevi olan bir yere giriyor. Birkaç kere kavgaya karıştığı için cezası uzatılıyor. Sonradan oradaki da görevliler bakıyorlar, akıllı bir adam. Orada kantin gibi bir yere veriyorlar. Bunu çalıştırarak ondan para kazanıyorlar. Sistem her zaman böyle işliyor. Bu adama devamlı olumsuz rapor yazdıkları için ömür boyu orada kalma şeyi veriliyor. Aradan 50 sene geçiyor, bir tane bayan, takviye kuruluşları oluyor ya. Hastane’ye gidiyorlar. Bu adamın psikolojisi bozuk değil, dahi gibi zeki bir adam. Kadının kefil olmasıyla oradan çıkıyor. sonradan o kadınla evleniyorlar. Şimdi bu adamın durumu ne biliyor musunuz, İskoçya’da, İngiltere’deki en büyük üniversitelerde ders anlatıyor. Yazdığı kitap hukuk üniversitelerinde bütünleyici kitap olarak öneriliyor. Böyle fena bir kaderiniz olabilirdi.

"15 GÜN DAHA SONRA YENİ BİR DEĞERLENDİRME YAPILACAKMIŞ"

Her ne olursa olsun umudumuzu kaybetmemeliyiz. Umut hırsızlarına umudumuzu çaldırmamalıyız. Bir umuttur yaşamak. 15 gün sonra yeni bir değerleme yapılacakmış can riskimle ilgili. Bundan sonraki aşamada bir karar verecekler. Ama burada fakat başka bir ülkede verdiğimiz akdi inşallah tamamlayacağız. Kendinize çok iyi bakın, dualarınızda beni unutmayın.”

Peker’in laf konusu konuşmayı yaptığı videoda, arkasından Paulo Coelho'nun ‘Işığın Savaşçısının El Kitabı’, masanın üstünde ise dürbün, kapalı iki zarf yer aldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/sedat-peker-ilerleyen-zamanlarda-eglenecegiz-haberi-534382