Muğla'nın Fethiye ilçesinde, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan gözaltına alınan organize kabahat örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay, çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı ve adli denetim şartıyla özgür bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Uğraş Şubesi, kamuoyunda Sedat Peker organize suç örgütü olarak bilinen yapıya aza olmaktan hakkında önceki tarihlerde adli operasyon yapılan, örgüt liderinin kardeşi Atilla Peker´in Muğla'nın Fethiye ilçesinde olduğu bilgisine ulaştı.

Bunun üstüne polis ekipleri, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan adli arama izni istek etti. Alınan müsade doğrultusunda Atilla Peker'in içerisinde olduğu araba, pazar günü yol kontrolünde durduruldu.

Otomobilde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirildi. Gözaltına Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay'a sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten 3 bin 150'şer lira ceza uygulandı.

Emniyetteki işlemlerinin gerisinde sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan Atilla Peker ve Yunus Olcay, yurt dışı çıkış yasağı ve adli denetim şartı ile serbest bırakıldı.

giderken, Atilla Peker'in emniyetteki sorgusunda, ağabeyi Sedat Peker'in gazeteci-yazan Kutlu Adalı'nın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili bilgisine başvurulduğu belirtildi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Sedat-Peker-in-kardesi-serbest-birakildi/250863